Parasta päälle – täytteet ja päällykset ja lisukkeet
Joka päivä ei ole aikaa loihtia upeita annoksia päivällispöytään. Meillä on kuitenkin hyvä vinkki, jolla jokaisesta annoksesta saa paljon maistuvamman ja innostavamman vähällä vaivalla. Ratkaisu ovat päällykset ja lisukkeet. Ja niitä esitellään tällä viikolla runsain mitoin.
Vain mielikuvitus on rajana piristäessäsi annoksia lisukkeilla. Muista nämä suuntaviivat, niin onnistut: jotakin rouskuvaa, jotakin marinoitua, jotakin värikästä ja jotakin täyteläistä. Useampia sopii käyttää kerralla.
Tämän viikon ruokalistalla on valkuaiswrap broileri-, kaali- ja pestotäytteillä, päälle ripotellaan suolamanteleita ja tuoretta basilikaa. Aah! Tiistain salaatin päällä on saksanpähkinöitä ja ruiskrutonkeja (käyttöä leivänkanteille!).
Pasta ansaitsee tälläkin viikolla parmesaaniraastetta – niin kuin lähes poikkeuksetta aina – parmesaaniraastetta, ja lihapyöryköiden sekä superkevyen kesäkurpitsaspagetin päälle tulee myös tuoreita yrttejä.
Sävykäs välimerellinen savulohisalaatti saa hunnukseen fetamuruja ja mustapippuria myllystä. Yksinkertaisesti herkullista.
Viikonvaihteen lähestyessä nautitaan hodareita tulisella kastikkeella ja marinoidulla punasipulilla. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!
Viikonlopun viettelys vaikkapa vieraille tarjottavaksi ovat bruschettat grillatun avokadon ja kevätsipulin kanssa – ja päälle paahdettuja kurpitsansiemeniä ja yrttejä.
Oikein hyvää ruokahalua!
Viikon Vinkki
18 päällystä ja lisuketta Täytteet, päällykset ja lisukkeet antavat lopullisen silauksen ruualle. Jos vahdit kaloreita, valitse kevyttä. Rapsakat lisukkeet kannattaa lisätä juuri ennen tarjouilua, niin ne eivät ehdi pehmitä.
9 makua antavaa lisää annoksiin • paahdetut ja maustetut pähkinät ja mantelit • paahdetut pinjan- kurpitsan- tai auringonkukansiemenet • paahdettu pekonimuru • feta- tai aurajuustomuru • parmesaaniraaste tai -lastut • vaaleat tai tummat leipäkrutongit valkosipulilla tai ilman • avokadoviipaleet • paahdetut seesaminsiemenet • oliivit tai kaprikset