Hodarit, marinoitua punasipulia, broilerinakkeja ja tulinen kastike

30 minuuttia
553 kcal

Päivällinen aiheuttaa aina toisinaan päänvaivaa. Mieli tekisi jotain hyvää ja epäterveellistä, mutta toisaalta tietää, että pitäisi syödä terveellisesti. Ja jos perheessä on useampi kuin yksi syöjä, ruuan pitäisi olla kaikkien mieleen. Siksi päivitimme pikaruokasuosikin terveellisemmäksi versioksi, jota ryydittävät punasipuli ja tulinen kastike. Kokeile!

Hodarit, marinoitua punasipulia, broilerinakkeja ja tulinen kastike

TERVEELLISEMPI VERSIO PIKARUOKASUOSIKISTA – Hodarit, marinoitua punasipulia, broilerinakkeja ja tulinen kastike

© wichmann+bendtsen

Hodarit, marinoitua punasipulia, broilerinakkeja ja tulinen kastike

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 4 broilerimakkaraa à 50 g
  • sydänsalaattia
  • 40 g ketsuppia
  • vesikrassia tai yrttejä
  • 250 g kasviksia, esim. porkkanaa, kukkakaalia, kurkkua ja kirsikkatomaatteja
  • 4 täysjyvähotdog-sämpylää à 45 g

Pikkelöity punasipuli

  • 1 punasipulia
  • ½ rkl etikkaa
  • ¼ dl vettä
  • ¼ rkl sokeria
  • 1 laakerinlehteä
  • 5 pippuria

Chilikastike

  • ¾ dl vähärasvaista ranskankermaa
  • 1¼ tl chilikastiketta
  • ½ tl vaaleaa hunajaa
  • ¼ tl merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Leikkaa punasipuli ohuen ohuiksi viipaleiksi.
  • Kuumenna etikka, vesi ja sokeri pannulla ja kaada sipulien päälle. Lisää laakerinlehti ja pippurit. Laita kansi päälle ja jääkaappiin.
  • Sekoita kaikki chilikastikkeen ainekset yhteen ja kypsennä makkarat pannulla.
  • Lämmitä hotdog-sämpylät voileipägrillissä tai pannulla ja leikkaa ne auki. Täytä hodarit salaatinlehdillä, makkaralla, kastikkeella, punasipulilla, vesikrassilla ja ketsupilla. Tarjoa kasvisten kera.

VINKKI! Jos haluat vähentää annoksen kalorimäärää, korvaa sämpylä vaikkapa isolla punakaalin lehdellä. Jos haluat leipoa itse omat hotdog-sämpyläsi, resepti löytyy täältä.