Lihapyörykät tomaattikastikkeessa ja kesäkurpitsaspagettia

30 minuuttia
513 kcal

Lihapyörykät tomaattikastikkeessa on monen ikisuosikki, josta saa terveellisemmän vaihtamalla tavallisen spagetin kesäkurpitsaspagettiin. Ateria ei tunnu raskaalta, ja maku on raikkaampi! Kokeile itse!

Kesäkurpitsaspagetti, lihapyöryköitä ja tomaattikastiketta

KESÄKURPITSASPAGETIN VALMISTUS VIE VAIN 5 MINUUTTIA – ja annoksen energiamäärä on merkittävästi matalampi kuin tavallisen spagetin kanssa.

© wichmann+bendtsen

Kesäkurpitsaspagetti, lihapyöryköitä ja tomaattikastiketta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Lihapyörykät

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 200 g naudan kevytjauhelihaa
  • 1 muna
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl maitoa
  • 1 tl merisuolaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl timjamia

Tomaattikastike

  • ½ sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • ½ dl vettä
  • 1 dl ruokakermaa

Lisäksi

  • 400 g kesäkurpitsaa
  • ½ dl parmesaania
  • yrttejä, esim. basilikaa, oreganoa ja/tai timjamia

Valmistus

  • Aloita pyöryköistä. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää jauheliha, muna ja suola.
  • Lisää vehnäjauhot, maito ja mausteet.
  • Muotoile massasta noin 10 pyörykkää ja kypsennä ne uunissa 180 asteessa, noin 15 min.
  • Hienonna kastikkeen sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne pannulla öljyssä ja lisää mausteet ja tomaattipyree.
  • Lisää tomaattimurska ja vesi ja keitä 10 min.
  • Sekoita kastike sauvasekoittimella, lisää kerma ja kuumenna.
  • Lisää lihapyörykät kastikkeen joukkoon ja pidä kastike lämpimänä.
  • Leikkaa kesäkurpitsa spiraalileikkurilla pitkiksi nauhoiksi.
  • Jaa kesäkurpitsa lautasille, kauho kastiketta ja pyöryköitä päälle ja viimeistele parmesaanilla ja yrteillä.

VINKKI! Jos et omista spiraalileikkuria, voit leikata kesäkurpitsan ohuiksi nauhoiksi myös kuorimaveitsellä tai leveiksi "pappardelleiksi" juustohöylällä.

VINKKI! Pyöryköistä voi tehdä kasvisversion vaihtamalla jauhelihan murskattuihin papuihin, kananmunaan ja juustoon.


Newsletter background