Salaattia lautasella
© wichmann+bendtsen

Lämmin vuohenjuusto-papusalaatti

Valmista helposti kotona kahvilaklassikko eli vuohenjuustosalaatti. Herkullinen salaatti valmistuu vartissa ja kelpaa niin lounaaksi kuin päivälliseksi.

torstai 21. kesäkuuta 2018 teksti M. Kreutzer ja A. Larsen

Lämmin vuohenjuusto-papusalaatti

1 annos

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 5 minuuttia

Aika yhteensä: 15 minuuttia

AINEKSET

2-3 rkl liotettuja ja keitettyjä valkoisia papuja, kuivapaino noin 25 g (liotetaan 8 tuntia ja keitetään miedosti suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi, noin 35 minuuttia)

100 g vihreitä papuja

1 sydänsalaatti

3 saksanpähkinää

3 pientä viipaletta vuohenjuustoa, à 10 g

syötäviä laventelinkukkia

kylmäpuristettua rypsiöljyä

merisuolaa ja rouhittua mustapippuria

1 tl ekstraneitsytoliiviöljyä

1 rkl sinappi-vinegrettiä

Valmistus

  • Puhdista vihreät pavut ja keitä niitä 2 minuuttia vedessä, jossa on ripaus suolaa ja tippa rypsiöljyä.
  • Valuta ja anna jäähtyä. Huuhdo ja kuivaa salaatti.
  • Levitä salaatti ja molemmat pavut lautaselle.
  • Kuumenna oliiviöljy pinnoitetussa paistinpannussa, lisää juustoviipaleet ja paista niitä hetki.
  • Nosta juustoviipaleet salaatin päälle ja ripottele pinnalle ruiskrutongit.
  • Valuta kastike kostukkeeksi ja koristele salaatti laventelinkukilla.

Ravintosisältö/annos:

Energiaa: 507 kcal

Proteiinia: 17,3 g

Rasvaa: 33,6 g

Hiilihydraattia: 40,7 g

Kuitua: 12,1 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee