Lämmin vuohenjuusto-papusalaatti
1 annos
2-3 rkl liotettuja ja keitettyjä valkoisia papuja, kuivapaino noin 25 g (liotetaan 8 tuntia ja keitetään miedosti suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi, noin 35 minuuttia)100 g vihreitä papuja
1 sydänsalaatti
3 saksanpähkinää
3 pientä viipaletta vuohenjuustoa, à 10 g
syötäviä laventelinkukkia
kylmäpuristettua rypsiöljyä
merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
2 rkl ruiskrutonkeja, (✽KEVYT: ei krutonkeja)
1 tl ekstraneitsytoliiviöljyä
1 rkl sinappi-vinegrettiä

Ruiskrutongit voi valmistaa helposti itse
Paahda ruisleipäkuutiot kullanruskeiksi 1 teelusikallisessa neitsytoliiviöljyä, johon on lisätty murskattua valkosipulia ja ripaus suolaa. Nosta jäähtymään talouspaperin päälle.

Vinkki!
Sinappivinegretti on suosittu ja tyypillinen ranskalainen kastike. Siihen voi käyttää hienojakoista tai karkeaa dijoninsinappia. 2 dl ekstraneitsytoliiviöljyä, ½ dl valkoviinietikkaa, 1 rkl dijoninsinappia, merisuolaa ja rouhittua mustapippuria. Kaikkien ainesten tulee olla huoneenlämpöisiä. Vatkaa ensin öljy ja etikka sekaisin ja lisää sitten sinappi. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
Valmistus
- Puhdista vihreät pavut ja keitä niitä 2 minuuttia vedessä, jossa on ripaus suolaa ja tippa rypsiöljyä.
- Valuta ja anna jäähtyä. Huuhdo ja kuivaa salaatti.
- Levitä salaatti ja molemmat pavut lautaselle.
- Kuumenna oliiviöljy pinnoitetussa paistinpannussa, lisää juustoviipaleet ja paista niitä hetki.
- Nosta juustoviipaleet salaatin päälle ja ripottele pinnalle ruiskrutongit.
- Valuta kastike kostukkeeksi ja koristele salaatti laventelinkukilla.
Ravintosisältö/annos:
Energiaa: 507 kcalProteiinia: 17,3 g
Rasvaa: 33,6 g
Hiilihydraatteja: 40,7 g
Kuitua: 12,1 g