Lämmin vuohenjuusto-papusalaatti

15 minuuttia
507 kcal

Valmista helposti kotona kahvilaklassikko eli vuohenjuustosalaatti. Herkullinen salaatti valmistuu vartissa ja kelpaa niin lounaaksi kuin päivälliseksi.

Salaattia lautasella

Lämmin vuohenjuusto-papusalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 4 rkl liotettuja ja keitettyjä valkoisia papuja, kuivapaino noin 25 g (liotetaan 8 tuntia ja keitetään miedosti suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi, noin 35 minuuttia)
  • 200 g vihreitä papuja
  • 2 sydänsalaatti
  • 6 saksanpähkinää
  • 6 pientä viipaletta vuohenjuustoa, à 10 g
  • syötäviä laventelinkukkia
  • kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 2 tl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 2 rkl sinappi-vinegrettiä

Valmistus

  • Puhdista vihreät pavut ja keitä niitä 2 minuuttia vedessä, jossa on ripaus suolaa ja tippa rypsiöljyä.
  • Valuta ja anna jäähtyä. Huuhdo ja kuivaa salaatti.
  • Levitä salaatti ja molemmat pavut lautaselle.
  • Kuumenna oliiviöljy pinnoitetussa paistinpannussa, lisää juustoviipaleet ja paista niitä hetki.
  • Nosta juustoviipaleet salaatin päälle ja ripottele pinnalle ruiskrutongit.
  • Valuta kastike kostukkeeksi ja koristele salaatti laventelinkukilla.