Jos väki nyrpistelee tähteille, se on vain siitä kiinni, että he eivät ole vielä syöneet KUNTO PLUSsan keräilyeriä, jotka auttavat vähentämään hävikkiä, säästävät ruokamenoissa ja ovat vielä hyviäkin.
Saat hyvän mielen, kun onnistut tekemään tähteistä hyvää, etkä joudu heittämään käyttökelpoista ruokaa pois. Jos aterialta jäi pastaa, joka odottaa puoliintumisaikansa täyttymistä jääkaapissa, jalosta se maanantain aterialle pastasalaattin kasvispihvien kaveriksi. Pastan kanssa salaattiin sopivat kaikki kasvikset, joita kotona sattuu olemaan.
Tiistaina tehdään paistetttua riisiä – joka tarjoaa erinomaisen käyttökohteen yli jääneelle riisille. Täyttävää proteiinia ateriaan tulee kananmunasta ja edamamepavuista, eikä paria kourallista kasviksiakaan ole unohdettu.
Broilerinjämistä syntyy tyylikäs broileri-caesarsalaatti. Lisäsimme ruokaisuutta salaattiin helmispeltillä, mutta yhtä hyvin tarkoitukseen sopivat kaikki suurimot, bulgur tai riisi. Caesarsalaatille olennaiset rapeat leipäkrutongit syntyvät mistä tahansa kuivahtaneesta leivästä.
Torstaina syödään kermaista broilerinakki-kasvispataa, joka tarjoaa käyttöä keitetyille juureksille. Varma koko perheen suosikki.
Perjantaina päästään vähällä, kun valmistetaan uunissa helppo lohipelti. Reseptissä on brokkoliinia, paprikaa ja bataattia, mutta kaikki juurekset, sipulit, tomaatit ja kurpitsat käyvät.
Viikon bonusresepti on smoothie, johon saa ryppyiset omenat ja ruskeat banaanit sekä ne pakkasmarjat, joita ei tule koskaan syötyä sekä jogurtin- tai rahkanloput. (Reseptissä on vadelmia ja mangoa, mutta ne voi huoletta vaihtaa ihan muihin marjoihin ja hedelmiin.)
Hyvää ruokahalua!