Kermainen nakkipata

15 minuuttia
329 kcal

Kermainen nakkipata kelpaa lapsillekin. Kasvikset on paloiteltu pataan mukaan, niin niitä ei tarvitse keittää ja kuoria erikseen. Meidän reseptimme on broilerinakeista ja kerma ruokakermaa, mutta yhtä hyvin voit käyttää kasvis- tai vegaanisia nakkeja, ja ruokakermaakin saa myös vegaanisena.

nakkipata

POHJOISMAINEN NAKKIPATA – Koko pohjolan klassikko. Kermaisen pehmeä nakkikastike lämmittää kaikissa Pohjoismaissa. Kasvislisällä siitä saa kätevästi padan.

© wichmann+bendtsen

Nakkipata

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

  • 1 sipulia
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • 140 g broilerinakkeja
  • 1½ rkl paprikaa
  • 250 g kypsää perunaa
  • 1 kypsää punajuurta
  • 1 kypsää palsternakkaa
  • 70 g tomaattipyrettä
  • 1 dl maitoa
  • ½ dl ruokakermaa
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria
  • Chilihiutaleita
  • ½ nippu ruohosipulia

Valmistus

  • Aloita keittämällä juurekset. Voit myös käyttää pataan valmiiksi keitettyä punajuurta, raastaa palsternakan ja tarjota padan kanssa keitettyjä perunoita.
  • Kuullota sipulisilppu öljyssä.
  • Lisää viipaloidut nakit ja paprika ja paista vielä pari minuuttia.
  • Lisää pataan tomaattipyre, maito ja kerma. Kiehauta. Lisää kuutioidut kasvikset. Kuumenna pata kiehuvaksi.
  • Mausta pata suolalla ja pippurilla. Lisää paprikaa tai ripottele joukkoon chilihiutaleita jos kaipaat tulisuutta. Viimeistele annokset ruohosipulisilpulla.

VINKKI: Vaihtele huoletta aineksia ja käytä nakkipataan edellispäivältä jääneet kypsät kasvikset. Eikä pata pelästy liha- tai broilerikuutioitakaan.