Broilerihampurilainen ja coleslaw

Mehevä ja maukas versio hampurilaisesta.

torstai 18. elokuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

Broilerihampurilainen

    • Sekoita broilerijauhelihaan muna ja ripaus täysjyvä-spelttijauhoja. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Lisää kourallinen hienonnettuja yrttejä, esim. lipstikkaa tai persiljaa.

 

  • Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa jonkin aikaa.

 

 

  • Tee taikinasta ohuita pihvejä ja grillaa pihvit kauniin ruskeiksi. Grillausaika: 2 minuuttia molemmilta puolilta

 

 

  • Voit ripotella pihvien päälle juustolastuja.

 

 

  • Voitele sämpylät kuminakastikkeella ja pane pihvit sämpylöiden alaosan päälle. Levitä pihvien päälle kaalisalaattia ja nosta sämpylän yläosat kanneksi

 

Leivo hampurilaissämpylät itse!

 

Vinkki

Hampurilaisen voi täyttää monilla herkullisilla lisäkkeillä. Ne on hyvä tarjota pienistä kulhoista, joista jokainen ruokailija voi valita mieluisimmat vaihtoehdot ja luoda oman suosikkihampurilaisensa.

Kaalisalaatti

    • Sekoita suikaloitua suippo- tai varhaiskaalia, raastettua porkkanaa, hienonnettua salottisipulia, hienonnettuja yrttejä ja ripaus suolaa.

 

  • Sekoita salaatin joukkoon kastikkeeksi jogurttia, joka on maustettu karkealla sinapilla ja hunajalla.

 

 

Kurkkusalaatti

    • Kiehauta ½ dl ruokosokeria, ½ dl omenaviinietikkaa ja 1 rkl rouhittuja roseepippureita.

 

  • Anna jäähtyä. Halkaise kurkku ja poista siemenet. Tee kurkunpuolikkaista kuorima-veitsellä tai juustohöylällä ohuita, pitkiä viipaleita.

 

 

  • Sekoita liemi kurkkuviipaleiden joukkoon juuri ennen tarjoilua.

 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee