Maukkaita ja meheviä kyljyksiä

1 Päivä

Vähärasvainen sianliha on mainiota grillattavaa. Possunliha kannattaa marinoida maukkaalla kastikkeella tai käsitellä kuivamausteseoksella, niin siitä tulee grillissä todella herkullista ja mehevää syötävää.

Katajanmarjaista porsaanpaistia, kesäkurpitsalisukkeella

1 Päivä
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Kuivamausteseos

  • 2 rkl suolaa
  • 1 tl ruokosokeria
  • 1 rkl valkosipulijauhetta
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 2 rkl murskattuja katajanmarjoja

Valmistus

  • Hiero mausteseos lihan pintaan ja anna maustua vuorokausi jääkaapissa.
  • Ruskista liha suoralla lämmöllä kauniin väriseksi. Siirrä liha epäsuoraan lämpöön, pane kansi grillin päälle ja jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia. Liha on kypsää, kun sisälämpö on mittarin mukaan 60 °C.

Kesäkurpitsaa ja timjamia

  • Leikkaa (mieluiten keltaisesta) kesäkurpitsasta pitkiä viipaleita.

  • Grillaa viipaleet ja pane ne kulhoon.

  • Sekoita viipaleiden joukkoon tilkka kylmäpuristettua rypsiöljyä, suolaa, pippuria ja sitruunamehua. Ripottele päälle hienonnettua timjamia.

  • Grillausaika: 2 minuuttia


Kyljykset grillatun purjon ja sipulin kanssa

2,5 tuntia
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Marinadi

  • Valkosipulia
  • ½ rkl suolaa
  • ½ tl rouhittua pippuria
  • 2 dl omenasiideriä tai valkoviiniä
  • 1 pieni kourallinen rosmariinia

Valmistus

  • Sekoita kaikki aineet keskenään.
  • Pidä kyljyksiä marinadissa vähintään 2 tuntia, mieluiten 4 tuntia.
  • Voitele kyljykset ja ritilä öljyllä ennen grillausta.
  • Grillausaika: Noin 1 ½ minuuttia molemmilta puolilta kuumassa grillissä.

Sipulia & purjoa

  • Grillaa kasvikset kuumassa grillissä kuorineen, kunnes niiden pinta on mustunut ja ne ovat sisältä pehmeitä.
  • Kuori ja tarjoa pehmeä sisus.
  • Grillausaika: 20 minuuttia.