Maukkaita ja meheviä kyljyksiä

Vähärasvainen sianliha on mainiota grillattavaa. Possunliha kannattaa marinoida maukkaalla kastikkeella tai käsitellä kuivamausteseoksella, niin siitä tulee grillissä todella herkullista ja mehevää syötävää.

torstai 18. elokuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

Katajanmarjaista porsaanpaistia, kesäkurpitsalisukkeella

Kuivamausteseos

2 rkl suolaa
1 tl ruokosokeria
1 rkl valkosipulijauhetta
½ tl paprikajauhetta
2 rkl murskattuja katajanmarjoja


  • Hiero mausteseos lihan pintaan ja anna maustua vuorokausi jääkaapissa.
  • Ruskista liha suoralla lämmöllä kauniin väriseksi. Siirrä liha epäsuoraan lämpöön, pane kansi grillin päälle ja jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia. Liha on kypsää, kun sisälämpö on mittarin mukaan 60 °C.


Kesäkurpitsaa ja timjamia

  • Leikkaa (mieluiten keltaisesta) kesäkurpitsasta pitkiä viipaleita.
  • Grillaa viipaleet ja pane ne kulhoon.
  • Sekoita viipaleiden joukkoon tilkka kylmäpuristettua rypsiöljyä, suolaa, pippuria ja sitruunamehua. Ripottele päälle hienonnettua timjamia.
  • Grillausaika: 2 minuuttia


Kyljykset grillatun purjon ja sipulin kanssa

Marinadi

Valkosipulia
½ rkl suolaa
1/2 tl rouhittua pippuria
2 dl omenasiideriä tai valkoviiniä
1 pieni kourallinen rosmariinia


  • Sekoita kaikki aineet keskenään.
  • Pidä kyljyksiä marinadissa vähintään 2 tuntia, mieluiten 4 tuntia.
  • Voitele kyljykset ja ritilä öljyllä ennen grillausta.
  • Grillausaika: Noin 1 ½ minuuttia molemmilta puolilta kuumassa grillissä.


Sipulia & purjoa

  • Grillaa kasvikset kuumassa grillissä kuorineen, kunnes niiden pinta on mustunut ja ne ovat sisältä pehmeitä.
  • Kuori ja tarjoa pehmeä sisus.
  • Grillausaika: 20 minuuttia.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee