Pihvi, punajuurta ja vihreää
© wichmann+bendtsen

Grillipihvi, valkosipulia, rucolaa ja punajuurta

Mehukas valkosipulilla ryyditetty kokolihapihvi ja punajuurilisuke valmistuu 30 minuutissa. Nautit ja kiität!

keskiviikko 17. elokuuta 2016 teksti Anne Larsen & Martin Kreutzer

Valkosipuligrillipihvi ja punajuurilisuke

2 annosta

300 g punajuuria (kuorittuna)
Kylmäpuristettua rypsiöljyä
Merisuolaa
2 rkl vinegrettiä*
Muutama salvianlehti
2 valkosipulinkynttä
Ekstra-neitsytoliiviöljyä
100 g rucolaa
2 naudan (sisä)fileepihviä, n. 150 g/kpl
Rouhittua mustapippuria myllystä


*Tumma vinegretti 
Sekoita 1 rkl dijoninsinappia, 0,5 dl tummaa balsamicoa, 2 dl ekstraneitsytoliiviöljyä, merisuolaa ja mustapippuria. Tarkista maku.

Valmistus

  • Kuori ja kuutioi punajuuret. 
  • Kääntele kuutioiden joukkoon aavistus kylmäpuristettua rypsiöljyä ja ripaus suolaa. 
  • Levitä kuutiot leivinpaperille uunipellille ja paista 15 minuuttia 200 asteessa.
  • Sekoita vinegretti kypsien punajuurikuutioiden joukkoon. 
  • Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. 
  • Paista viipaleet pikaisesti oliiviöljyssä kullankeltaisiksi ja nostele valumaan leivinpaperille. 
  • Paista salvianlehdet samassa öljyssä vielä nopeammin.
  • Nosta nekin valumaan.
  • Huuhdo ja linkoa rucola. 
  • Taputtele liha kuivaksi ja sivele se oliiviöljyllä, jos aiot grillata sen. 
  • Jos paistat pihvit pannulla, kuumenna 1 rkl oliiviöljyä, lisää 1 tl voita ja anna sen kuohahtaa, ja paista sitten pihvit haluamaasi kypsyysasteeseen*.
  • Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. 
  • Annostele lautasille pihvit, valkosipulit, salvianlehdet, punajuurikuutiot ja rucola.

Onko rasvaa kehossa jo riittämiin? Lue lisää rasvaprosentista täältä

PIHVIN PAISTOAIKA

KYPSÄ

Läpikypsä pihvi on sisältä harmahtava. Paistoaika 4 minuuttia kummaltakin puolelta. Helposti sitkeä, jos liha ei ole fileetä.
MEDIUM

Pihvi on mehevimmillään, kun se on keskeltä punertava. Paistoaika 2 - 3 minuuttia per puoli.

RARE

Raaka sisältä. Sisälämpötilia 60 - 64 astetta. Koko pihvi kypsyy minuutti per puoli.

Ravintosisältö/annos
Energiaa: 468 kcal
Proteiinia: 36,5 g
Rasvaa: 28,3 g
Hiilihydraattia: 19,8 g
Kuitua: 4,3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä ja miten treenaisit mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee