Terveellisiä reseptejä Päivällinen Grillipihv... Grillipihvi, valkosipulia, rucolaa ja punajuurta 30 minuuttia 468 gram Mehukas valkosipulilla ryyditetty kokolihapihvi ja punajuurilisuke valmistuu 30 minuutissa. Nautit ja kiität! Teksti: Martin Kreutzer ja Anne Larsen 17. elokuuta 2016 Valkosipuligrillipihvi ja punajuurilisuke Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 300 g punajuuria (kuorittuna) Kylmäpuristettua rypsiöljyä Merisuolaa 2 rkl vinegrettiä* Muutama salvianlehti 2 valkosipulinkynttä Ekstra-neitsytoliiviöljyä 100 g rucolaa 2 naudan (sisä)fileepihviä, n. 150 g/kpl Rouhittua mustapippuria myllystä *Tumma vinegretti 1 rkl dijoninsinappia dl tummaa balsamicoa 2 dl ekstraneitsytoliiviöljyä merisuolaa ja mustapippuria Valmistus Kuori ja kuutioi punajuuret. Kääntele kuutioiden joukkoon aavistus kylmäpuristettua rypsiöljyä ja ripaus suolaa. Levitä kuutiot leivinpaperille uunipellille ja paista 15 minuuttia 200 asteessa. Sekoita vinegretti kypsien punajuurikuutioiden joukkoon. Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Paista viipaleet pikaisesti oliiviöljyssä kullankeltaisiksi ja nostele valumaan leivinpaperille. Paista salvianlehdet samassa öljyssä vielä nopeammin. Nosta nekin valumaan. Huuhdo ja linkoa rucola. Taputtele liha kuivaksi ja sivele se oliiviöljyllä, jos aiot grillata sen. Jos paistat pihvit pannulla, kuumenna 1 rkl oliiviöljyä, lisää 1 tl voita ja anna sen kuohahtaa, ja paista sitten pihvit haluamaasi kypsyysasteeseen*. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Annostele lautasille pihvit, valkosipulit, salvianlehdet, punajuurikuutiot ja rucola. RucolaaPunajuuriNaudanliha