Pihvi, punajuurta ja vihreää
© wichmann+bendtsen

Grillipihvi, valkosipulia, rucolaa ja punajuurta

Mehukas valkosipulilla ryyditetty kokolihapihvi ja punajuurilisuke valmistuu 30 minuutissa. Nautit ja kiität!

keskiviikko 17. elokuuta 2016 teksti M. Kreutzer ja A. Larsen

Valkosipuligrillipihvi ja punajuurilisuke

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 25 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

300 g punajuuria (kuorittuna)

Kylmäpuristettua rypsiöljyä

Merisuolaa

2 rkl vinegrettiä*

Muutama salvianlehti

2 valkosipulinkynttä

Ekstra-neitsytoliiviöljyä

100 g rucolaa

2 naudan (sisä)fileepihviä, n. 150 g/kpl

Rouhittua mustapippuria myllystä

*Tumma vinegretti

1 rkl dijoninsinappia

0,5 dl tummaa balsamicoa

2 dl ekstraneitsytoliiviöljyä

merisuolaa ja mustapippuria

Valmistus


  • Kuori ja kuutioi punajuuret.
  • Kääntele kuutioiden joukkoon aavistus kylmäpuristettua rypsiöljyä ja ripaus suolaa.
  • Levitä kuutiot leivinpaperille uunipellille ja paista 15 minuuttia 200 asteessa.
  • Sekoita vinegretti kypsien punajuurikuutioiden joukkoon.
  • Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi.
  • Paista viipaleet pikaisesti oliiviöljyssä kullankeltaisiksi ja nostele valumaan leivinpaperille.
  • Paista salvianlehdet samassa öljyssä vielä nopeammin.
  • Nosta nekin valumaan.
  • Huuhdo ja linkoa rucola.
  • Taputtele liha kuivaksi ja sivele se oliiviöljyllä, jos aiot grillata sen.
  • Jos paistat pihvit pannulla, kuumenna 1 rkl oliiviöljyä, lisää 1 tl voita ja anna sen kuohahtaa, ja paista sitten pihvit haluamaasi kypsyysasteeseen*.
  • Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.
  • Annostele lautasille pihvit, valkosipulit, salvianlehdet, punajuurikuutiot ja rucola.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 468 g

Proteiinia: 36,5 g

Rasvaa: 28,3 g

Hiilihydraattia: 19,8 g

Kuitua: 4,3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee