Pihvi, punajuurta ja vihreää
© wichmann+bendtsen

Grillipihvi, valkosipulia, rucolaa ja punajuurta

Mehukas valkosipulilla ryyditetty kokolihapihvi ja punajuurilisuke valmistuu 30 minuutissa. Nautit ja kiität!

keskiviikko 17. elokuuta 2016 teksti M. Kreutzer ja A. Larsen

Valkosipuligrillipihvi ja punajuurilisuke

2 annosta

300 g punajuuria (kuorittuna)
Kylmäpuristettua rypsiöljyä
Merisuolaa
2 rkl vinegrettiä*
Muutama salvianlehti
2 valkosipulinkynttä
Ekstra-neitsytoliiviöljyä
100 g rucolaa
2 naudan (sisä)fileepihviä, n. 150 g/kpl
Rouhittua mustapippuria myllystä


*Tumma vinegretti 

Sekoita 1 rkl dijoninsinappia, 0,5 dl tummaa balsamicoa, 2 dl ekstraneitsytoliiviöljyä, merisuolaa ja mustapippuria. Tarkista maku.

Valmistus

  • Kuori ja kuutioi punajuuret. 
  • Kääntele kuutioiden joukkoon aavistus kylmäpuristettua rypsiöljyä ja ripaus suolaa. 
  • Levitä kuutiot leivinpaperille uunipellille ja paista 15 minuuttia 200 asteessa.
  • Sekoita vinegretti kypsien punajuurikuutioiden joukkoon. 
  • Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. 
  • Paista viipaleet pikaisesti oliiviöljyssä kullankeltaisiksi ja nostele valumaan leivinpaperille. 
  • Paista salvianlehdet samassa öljyssä vielä nopeammin.
  • Nosta nekin valumaan.
  • Huuhdo ja linkoa rucola. 
  • Taputtele liha kuivaksi ja sivele se oliiviöljyllä, jos aiot grillata sen. 
  • Jos paistat pihvit pannulla, kuumenna 1 rkl oliiviöljyä, lisää 1 tl voita ja anna sen kuohahtaa, ja paista sitten pihvit haluamaasi kypsyysasteeseen*.
  • Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. 
  • Annostele lautasille pihvit, valkosipulit, salvianlehdet, punajuurikuutiot ja rucola.

Onko rasvaa kehossa jo riittämiin? Lue lisää rasvaprosentista täältä

PIHVIN PAISTOAIKA

KYPSÄ

Läpikypsä pihvi on sisältä harmahtava. Paistoaika 4 minuuttia kummaltakin puolelta. Helposti sitkeä, jos liha ei ole fileetä.
MEDIUM

Pihvi on mehevimmillään, kun se on keskeltä punertava. Paistoaika 2 - 3 minuuttia per puoli.

RARE

Raaka sisältä. Sisälämpötilia 60 - 64 astetta. Koko pihvi kypsyy minuutti per puoli.

Ravintosisältö/annosEnergiaa: 468 kcalProteiinia: 36,5 gRasvaa: 28,3 gHiilihydraattia: 19,8 gKuitua: 4,3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee