Grillipihvi, valkosipulia, rucolaa ja punajuurta

30 minuuttia
468 gram

Mehukas valkosipulilla ryyditetty kokolihapihvi ja punajuurilisuke valmistuu 30 minuutissa. Nautit ja kiität!

Pihvi, punajuurta ja vihreää

Valkosipuligrillipihvi ja punajuurilisuke

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 300 g punajuuria (kuorittuna)
  • Kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • Merisuolaa
  • 2 rkl vinegrettiä*
  • Muutama salvianlehti
  • 2 valkosipulinkynttä
  • Ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • 100 g rucolaa
  • 2 naudan (sisä)fileepihviä, n. 150 g/kpl
  • Rouhittua mustapippuria myllystä

*Tumma vinegretti

  • 1 rkl dijoninsinappia
  • dl tummaa balsamicoa
  • 2 dl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • merisuolaa ja mustapippuria

Valmistus

  • Kuori ja kuutioi punajuuret.

  • Kääntele kuutioiden joukkoon aavistus kylmäpuristettua rypsiöljyä ja ripaus suolaa.

  • Levitä kuutiot leivinpaperille uunipellille ja paista 15 minuuttia 200 asteessa.

  • Sekoita vinegretti kypsien punajuurikuutioiden joukkoon.

  • Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi.

  • Paista viipaleet pikaisesti oliiviöljyssä kullankeltaisiksi ja nostele valumaan leivinpaperille.

  • Paista salvianlehdet samassa öljyssä vielä nopeammin.

  • Nosta nekin valumaan.

  • Huuhdo ja linkoa rucola.

  • Taputtele liha kuivaksi ja sivele se oliiviöljyllä, jos aiot grillata sen.

  • Jos paistat pihvit pannulla, kuumenna 1 rkl oliiviöljyä, lisää 1 tl voita ja anna sen kuohahtaa, ja paista sitten pihvit haluamaasi kypsyysasteeseen*.

  • Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.

  • Annostele lautasille pihvit, valkosipulit, salvianlehdet, punajuurikuutiot ja rucola.