Jauhelihapihvi parsakaalia ja yrttikastiketta
2 annosta
2 dl maustamatonta rahkaa tai skyriä
2 rkl majoneesia tai 2 tl kylmäpuristettua rypsi-/neitsytoliiviöljyä
2 rkl ruohosipulia, persiljaa ja tilliä
merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
sitruunaa
valkosipulia
250 g vähärasvaista naudanjauhelihaa
1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
500 g broccolinia tai tavallista parsakaalia
kylmäpuristettua rypsiöljyä
Jauhelihapihvin ja lisukkeiden valmistus
- Hienonna yrtit.
- Sekoita skyr tai rahka, majoneesi tai öljy ja yrtit kastikkeeksi.
- Mausta kastike suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja valkosipulilla.
- Tee jauhelihasta kaksi pihviä ja paista ne öljyssä kypsiksi.
- Leikkaa tarvittaessa puumaisin osa parsakaalien varresta pois.
- Huuhdo parsakaalit ja jaa paloittele halutessasi pienemmiksi kukinnoiksi.
- Kiehauta vesi, jossa on ripaus suolaa ja tilkka rypsiöljyä.
- Keitä parsakaaleja 1−2 minuuttia, valuta ja annostele tarjolle jauhelihapihvin sekä kastikkeen kanssa.
Ravintosisältö/annos:
Energiaa: 531 kcal
Proteiinia: 52 g
Rasvaa: 28,7 g
Hiilihydraattia: 21,1 g
Kuitua: 8,3 g