Jauhelihapihvi ja parsakaalia lautasella
© Wickmann+bendtsen

Jauhelihapihvi parsakaalin ja yrttikastikkeen kera

Jauhelihapihvi parsakaalin ja yrttikastikkeen kera valmistuu helposti puolessa tunnissa.

sunnuntai 10. heinäkuuta 2016 teksti M. Kreutzer ja A. Larsen

Jauhelihapihvi parsakaalia ja yrttikastiketta

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 10 minuuttia

Aika yhteensä: 15 minuuttia

AINEKSET

2 dl maustamatonta rahkaa tai skyriä

2 rkl majoneesia tai 2 tl kylmäpuristettua rypsi-/neitsytoliiviöljyä

2 rkl ruohosipulia, persiljaa ja tilliä

merisuolaa ja rouhittua mustapippuria

sitruunaa

valkosipulia

250 g vähärasvaista naudanjauhelihaa

1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä

500 g broccolinia taitavallista parsakaalia

kylmäpuristettua rypsiöljyä

Jauhelihapihvin ja lisukkeiden valmistus

  • Hienonna yrtit.
  • Sekoita skyr tai rahka, majoneesi tai öljy ja yrtit kastikkeeksi.
  • Mausta kastike suolalla, pippurilla, sitruuna­mehulla ja valkosipulilla.
  • Tee jauhelihasta kaksi pihviä ja paista ne öljyssä kypsiksi.
  • Leikkaa tarvittaessa puumaisin osa parsakaalien varresta pois.
  • Huuhdo parsakaalit ja jaa paloittele halutessasi pienemmiksi kukinnoiksi.
  • Kiehauta vesi, jossa on ripaus suolaa ja tilkka rypsiöljyä.
  • Keitä parsakaaleja 1−2 minuuttia, valuta ja annostele tarjolle jauhelihapihvin sekä kastikkeen kanssa.

Ravintosisältö/annos:

Energiaa: 531 kcal

Proteiinia: 52 g

Rasvaa: 28,7 g

Hiilihydraattia: 21,1 g

Kuitua: 8,3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee