Jauhelihapihvi parsakaalin ja yrttikastikkeen kera

15 minuuttia
531 kcal

Jauhelihapihvi parsakaalin ja yrttikastikkeen kera valmistuu helposti puolessa tunnissa.

Jauhelihapihvi ja parsakaalia lautasella

Jauhelihapihvi parsakaalia ja yrttikastiketta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 dl maustamatonta rahkaa tai skyriä
  • 2 rkl majoneesia tai 2 tl kylmäpuristettua rypsi-/neitsytoliiviöljyä
  • 2 rkl ruohosipulia, persiljaa ja tilliä
  • merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • sitruunaa
  • valkosipulia
  • 250 g vähärasvaista naudanjauhelihaa
  • 1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 500 g broccolinia taitavallista parsakaalia
  • kylmäpuristettua rypsiöljyä

Jauhelihapihvin ja lisukkeiden valmistus

  • Hienonna yrtit.

  • Sekoita skyr tai rahka, majoneesi tai öljy ja yrtit kastikkeeksi.

  • Mausta kastike suolalla, pippurilla, sitruuna­mehulla ja valkosipulilla.

  • Tee jauhelihasta kaksi pihviä ja paista ne öljyssä kypsiksi.

  • Leikkaa tarvittaessa puumaisin osa parsakaalien varresta pois.

  • Huuhdo parsakaalit ja jaa paloittele halutessasi pienemmiksi kukinnoiksi.

  • Kiehauta vesi, jossa on ripaus suolaa ja tilkka rypsiöljyä.

  • Keitä parsakaaleja 1−2 minuuttia, valuta ja annostele tarjolle jauhelihapihvin sekä kastikkeen kanssa.