Jauhelihapihvi ja parsakaalia lautasella
© Wickmann+bendtsen

Jauhelihapihvi parsakaalin ja yrttikastikkeen kera

Jauhelihapihvi parsakaalin ja yrttikastikkeen kera valmistuu helposti puolessa tunnissa.

sunnuntai 10. heinäkuuta 2016 teksti Anne Larsen & Martin Kreutzer

Jauhelihapihvi parsakaalia ja yrttikastiketta

2 annosta

2 dl maustamatonta rahkaa tai skyriä

2 rkl majoneesia tai 2 tl kylmäpuristettua rypsi-/neitsytoliiviöljyä

2 rkl ruohosipulia, persiljaa ja tilliä
merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
sitruunaa
valkosipulia

250 g vähärasvaista naudanjauhelihaa
1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
500 g broccolinia tai tavallista parsakaalia
kylmäpuristettua rypsiöljyä

Jauhelihapihvin ja lisukkeiden valmistus

  • Hienonna yrtit. 
  • Sekoita skyr tai rahka, majoneesi tai öljy ja yrtit kastikkeeksi. 
  • Mausta kastike suolalla, pippurilla, sitruuna­mehulla ja valkosipulilla. 
  • Tee jauhelihasta kaksi pihviä ja paista ne öljyssä kypsiksi. 
  • Leikkaa tarvittaessa puumaisin osa parsakaalien varresta pois.
  • Huuhdo parsakaalit ja jaa paloittele halutessasi pienemmiksi kukinnoiksi. 
  • Kiehauta vesi, jossa on ripaus suolaa ja tilkka rypsiöljyä. 
  • Keitä parsakaaleja 1−2 minuuttia, valuta ja annostele tarjolle jauhelihapihvin sekä kastikkeen kanssa.

Ravintosisältö/annos:

Energiaa: 531 kcal

Proteiinia: 52 g

Rasvaa: 28,7 g

Hiilihydraattia: 21,1 g

Kuitua: 8,3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee