Lehtipihvi ja yrttinen perunasose

30 minuuttia
440 kcal

Helppo ja ravitseva ateria valmistuu puolessa tunnissa ja sisältää herkullisen lehtipihvin, herneitä ja yrttistä perunasosetta.

pihvi, herneitä ja muusia

Lehtipihvit ja perunasose

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g perunoita, nettopaino
  • kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 2 rkl hienonnettua vesikrassia
  • merisuolaa ja mustapippuria
  • 200 g pieniä pakasteherneitä
  • 2 lehtipihviä, à 150-175 g
  • 2 tl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 2 tl voita

Lehtipihvien ja perunasoseen valmistus

  • Kuori ja kuutioi perunat.

  • Keitä nepehmeiksi.

  • Soseuta perunat jalisää soseen joukkoon ruokalusikallinenrypsiöljyä sekä puoletyrteistä.

  • Mausta suolalla.

  • Pane herneet kattilaan, lisääripaus suolaa ja tippa rypsiöljyäja kaada päälle kiehuvaa vettä.

  • Kiehauta ja valuta herneet juuriennen tarjoilua.

  • Sekoita loputhienonnetuista yrteistäherneiden joukkoon.

  • Kuivaa liha.

  • Kuumenna öljy,lisää voi ja anna sen kuohahtaa.

  • Paista pihvejä molemmiltapuolilta 2−3 minuuttiapaksuudesta riippuen.

  • Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Annostele pihvit, herneetja perunasose tarjolle.