Grilliporkkanoita ja krassivinegrettiä sekä valkosipuliherkkusieniä

Salaatti on lähes pakollinen grilliruokien lisäke, mutta kasviksia kannattaa myös grillata. Ne maistuvat mainion makeilta ja meheviltä sellaisinaan sekä grillatun lihan tai kalan kanssa.

tiistai 12. heinäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

Porkkanoita ja krassivinegrettiä

Porkkanat

  • Keitä porkkanat kuorineen kypsiksi.
  • Grillaa porkkanat ja halkaise ne ennen tarjoilua. Grillausaika, 5 minuuttia molemmilta puolilta
  • Tarjoa krassivinegretin kanssa.


Krassivinegretti

1 rkl dijoninsinappia
1 rkl hunajaa
1 rkl omenaviinietikkaa
1/3 tl hienoa suolaa
Ripaus rouhittua pippuria
¾ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä

  • Sekoita sinappi, hunaja, viinietikka, suola ja pippuri keskenään.
  • Lisää öljy vähitellen koko ajan hyvin sekoittaen.
  • Lisää kastikkeeseen krassia tai vesikrassia.
  • Tarjoa kasvisten lisäkkeenä.


Valkosipulisienet

  • Pane sienet, pari halkaistua valkosipulinkynttä ja pari timjamin- tai rosmariininoksaa sekä miedon makuista öljyä pieneen kattilaan.
  • Hauduta 10 minuuttia.
  • Pujota sienet vartaisiin ja grillaa ne, 2 minuuttia
  • Vinkki, sieniöljy säilyy jääkaapissa ja sitä voi käyttää paistamiseen salaatinkastikkeeseen tai majoneesiin.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee