Grilliporkkanoita ja krassivinegrettiä sekä valkosipuliherkkusieniä

Salaatti on lähes pakollinen grilliruokien lisäke, mutta kasviksia kannattaa myös grillata. Ne maistuvat mainion makeilta ja meheviltä sellaisinaan sekä grillatun lihan tai kalan kanssa.

Porkkanoita ja krassivinegrettiä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Porkkanat

  • porkkanat

Krassivinegretti

  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • ⅓ tl hienoa suolaa
  • Ripaus rouhittua pippuria
  • ¾ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä

Valmistus

Porkkanat

  • Keitä porkkanat kuorineen kypsiksi.
  • Grillaa porkkanat ja halkaise ne ennen tarjoilua. Grillausaika, 5 minuuttia molemmilta puolilta
  • Tarjoa krassivinegretin kanssa.

Krassivinegretti

  • Sekoita sinappi, hunaja, viinietikka, suola ja pippuri keskenään.
  • Lisää öljy vähitellen koko ajan hyvin sekoittaen.
  • Lisää kastikkeeseen krassia tai vesikrassia.
  • Tarjoa kasvisten lisäkkeenä.

Valkosipulisienet

15 minuuttia
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • sienet
  • valkosipulinkynttä
  • öljyä

Valmistus

  • Pane sienet, pari halkaistua valkosipulinkynttä ja pari timjamin- tai rosmariininoksaa sekä miedon makuista öljyä pieneen kattilaan.
  • Hauduta 10 minuuttia.
  • Pujota sienet vartaisiin ja grillaa ne, 2 minuuttia

VINKKI, sieniöljy säilyy jääkaapissa ja sitä voi käyttää paistamiseen salaatinkastikkeeseen tai majoneesiin.