Grilliateria kalasta ja kampasimpukoista

Kala on herkullista ja sitä on todella helppo grillata – ja siinä on huomattavasti vähemmän kaloreita kuin pihveissä tai makkaroissa.

torstai 18. elokuuta 2016 teksti M. Madhus

Kalaa ja fenkolia

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 10 minuuttia

Aika yhteensä: 2,5 tuntia

AINEKSET

2 dl omenamehua

1 tl suolaa

150 g tomaatteja

Runsaasti rouhittua pippuria

  • Jauha kaikki aineet keskenään tasaiseksi seokseksi. Säilytä jääkaapissa.
  • Käytä tuoretta kalaa, kuten siikaa, nieriää tai kirjolohta. Marinoi fileitä vähintään tunti.
  • Voitele kalafileet öljyllä ja pane ne nahkapuoli alaspäin kuumalle ritilälle, joka on voideltu öljyllä.
  • Grillaa, kunnes fileissä on näkyvissä selvät raidat. Grillausaika: 2 - 4 minuuttia
  • Tavallisesti riittää, että kalafilee kypsennetään vain toiselta puolelta, mutta jos filee on paksu, käännä se ja grillaa hetki myös toiselta puolelta.

Fenkoli

  • Hienonna fenkolin vihreät varret ja tillimäinen latvus ja siirrä ne syrjään.
  • Keitä fenkoli puolikypsäksi, noin 5 minuuttia.
  • Leikkaa fenkoli lohkoiksi ja grillaa lohkot. Grillausaika: 1 minuutti molemmilta puolilta
  • Sekoita grillattujen lohkojen joukkoon hienonnettu latvus, pari tippaa öljyä ja sitruunamehua

Kampasimpukat rosmariinivartaassa

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 3 minuuttia

Valmistusaika: 2 minuuttia

Aika yhteensä: 5 minuuttia

Kampasimpukat

  • Pujota kampasimpukat rosmariininvarsiin tai grillitikkuihin ja voitele ne öljyllä.
  • Grillausaika: Noin 1 minuutti molemmilta puolilta. Varo kypsentämästä kampasimpukoita liian kauan, sillä niistä tulee helposti kumimaisia.

Timjamikastike

  • Sekoita maustamattoman skyrin tai pehmeän maitorahkan joukkoon timjamia ja raastettua sitruunankuorta. Mausta kastike merisuolalla ja rouhitulla pippurilla.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee