Grilliateria kalasta ja kampasimpukoista

Kala on herkullista ja sitä on todella helppo grillata – ja siinä on huomattavasti vähemmän kaloreita kuin pihveissä tai makkaroissa.

torstai 18. elokuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

Kalaa ja fenkolia

Kalan marinadi

2 dl omenamehua
1 tl suolaa
150 g tomaatteja
Runsaasti rouhittua pippuria

  • Jauha kaikki aineet keskenään tasaiseksi seokseksi. Säilytä jääkaapissa.
  • Käytä tuoretta kalaa, kuten siikaa, nieriää tai kirjolohta. Marinoi fileitä vähintään tunti.
  • Voitele kalafileet öljyllä ja pane ne nahkapuoli alaspäin kuumalle ritilälle, joka on voideltu öljyllä.
  • Grillaa, kunnes fileissä on näkyvissä selvät raidat. Grillausaika: 2 - 4 minuuttia
  • Tavallisesti riittää, että kalafilee kypsennetään vain toiselta puolelta, mutta jos filee on paksu, käännä se ja grillaa hetki myös toiselta puolelta.


Fenkoli

  • Hienonna fenkolin vihreät varret ja tillimäinen latvus ja siirrä ne syrjään.
  • Keitä fenkoli puolikypsäksi, noin 5 minuuttia.
  • Leikkaa fenkoli lohkoiksi ja grillaa lohkot. Grillausaika: 1 minuutti molemmilta puolilta
  • Sekoita grillattujen lohkojen joukkoon hienonnettu latvus, pari tippaa öljyä ja sitruunamehua


Kampasimpukat rosmariinivartaassa

Kampasimpukat

  • Pujota kampasimpukat rosmariininvarsiin tai grillitikkuihin ja voitele ne öljyllä.
  • Grillausaika: Noin 1 minuutti molemmilta puolilta. Varo kypsentämästä kampasimpukoita liian kauan, sillä niistä tulee helposti kumimaisia.


Timjamikastike

  • Sekoita maustamattoman skyrin tai pehmeän maitorahkan joukkoon timjamia ja raastettua sitruunankuorta. Mausta kastike merisuolalla ja rouhitulla pippurilla.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee