Grilliateria kalasta ja kampasimpukoista

2,5 tuntia

Kala on herkullista ja sitä on todella helppo grillata – ja siinä on huomattavasti vähemmän kaloreita kuin pihveissä tai makkaroissa.

Kalaa ja fenkolia

2,5 tuntia
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 dl omenamehua
  • 1 tl suolaa
  • 150 g tomaatteja
  • Runsaasti rouhittua pippuria

Valmistus

  • Jauha kaikki aineet keskenään tasaiseksi seokseksi. Säilytä jääkaapissa.
  • Käytä tuoretta kalaa, kuten siikaa, nieriää tai kirjolohta. Marinoi fileitä vähintään tunti.
  • Voitele kalafileet öljyllä ja pane ne nahkapuoli alaspäin kuumalle ritilälle, joka on voideltu öljyllä.
  • Grillaa, kunnes fileissä on näkyvissä selvät raidat. Grillausaika: 2 - 4 minuuttia
  • Tavallisesti riittää, että kalafilee kypsennetään vain toiselta puolelta, mutta jos filee on paksu, käännä se ja grillaa hetki myös toiselta puolelta.

Fenkoli

  • Hienonna fenkolin vihreät varret ja tillimäinen latvus ja siirrä ne syrjään.
  • Keitä fenkoli puolikypsäksi, noin 5 minuuttia.
  • Leikkaa fenkoli lohkoiksi ja grillaa lohkot. Grillausaika: 1 minuutti molemmilta puolilta
  • Sekoita grillattujen lohkojen joukkoon hienonnettu latvus, pari tippaa öljyä ja sitruunamehua

Kampasimpukat rosmariinivartaassa

5 minuuttia
Pidä näyttö päällä

Valmistus

Kampasimpukat

  • Pujota kampasimpukat rosmariininvarsiin tai grillitikkuihin ja voitele ne öljyllä.
  • Grillausaika: Noin 1 minuutti molemmilta puolilta. Varo kypsentämästä kampasimpukoita liian kauan, sillä niistä tulee helposti kumimaisia.

Timjamikastike

  • Sekoita maustamattoman skyrin tai pehmeän maitorahkan joukkoon timjamia ja raastettua sitruunankuorta. Mausta kastike merisuolalla ja rouhitulla pippurilla.