Näitä herkullisia, kotitekoisia spelttisämpylöitä ja pehmeitä, valkeita teollisuussämpylöitä ei voi edes verrata keskenään. Tällä reseptillä saat tuplasti makua hampurilaisiin.
Taikina sekoittuu parhaiten koneella, joten käytä toki yleiskonettasi, jos sinulla sellainen on.
Taikina sekoittuu parhaiten koneella, joten käytä toki yleiskonettasi, jos sinulla sellainen on.
Sekoita vesi, hiiva, suola, öljy ja hunaja yleiskoneen kulhossa. Lisää molemmat jauhot.
Anna koneen käydä keskiteholla 2-3 minuuttia.
Peitä kulho ja anna kohota huoneen lämmössä kaksinkertaiseksi – siihen menee noin 2-3 tuntia.
Kaavi tahmea taikina jauhotetulle pöydälle.
Leikkaa taikina 10 osaan ja painele ne sormin pyöreiksi, litteiksi sämpylöiksi (noin 1 cm paksuisiksi).
Asettele sämpylät leivinpaperin päälle pellille ja pistele niitä haarukalla. Voitele sämpylät kananmunalla, jonka rakenne on rikottu, ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
Anna kohota 30-45 minuuttia ja paista 180-asteisessa uunissa kunnes sämpylät ovat kullanvärisiä – noin 12 minuuttia.