Vähän paremmat purilaiset – tee sämpylät itse!

Näitä herkullisia, kotitekoisia spelttisämpylöitä ja pehmeitä, valkeita teollisuussämpylöitä ei voi edes verrata keskenään. Tällä reseptillä saat tuplasti makua hampurilaisiin.

torstai 19. kesäkuuta 2014

Spelttiset hampurilaissämpylät

(10 kpl)
3 dl haaleaa vettä
15 g hiivaa
1,5 tl suolaa
½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
2 rkl hunajaa
150 g täysjyväspelttijauhoa
370 g hienoa spelttijauhoa
1 muna
2 rkl (mustia) seesaminsiemeniä

 

    • Taikina sekoittuu parhaiten koneella, joten käytä toki yleiskonettasi, jos sinulla sellainen on.

 

  • Sekoita vesi, hiiva, suola, öljy ja hunaja yleiskoneen kulhossa. Lisää molemmat jauhot.

 

 

  • Anna koneen käydä keskiteholla 2-3 minuuttia.

 

 

  • Peitä kulho ja anna kohota huoneen lämmössä kaksinkertaiseksi – siihen menee noin 2-3 tuntia.

 

 

  • Kaavi tahmea taikina jauhotetulle pöydälle.

 

 

  • Leikkaa taikina 10 osaan ja painele ne sormin pyöreiksi, litteiksi sämpylöiksi (noin 1 cm paksuisiksi).

 

 

  • Asettele sämpylät leivinpaperin päälle pellille ja pistele niitä haarukalla. Voitele sämpylät kananmunalla, jonka rakenne on rikottu, ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

 

 

  • Anna kohota 30-45 minuuttia ja paista 180-asteisessa uunissa kunnes sämpylät ovat kullanvärisiä – noin 12 minuuttia.

 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä on tärkein ilmastotekosi?


KUNTO PLUS suosittelee