Vähän paremmat purilaiset – tee sämpylät itse!

3,5 tuntia

Näitä herkullisia, kotitekoisia spelttisämpylöitä ja pehmeitä, valkeita teollisuussämpylöitä ei voi edes verrata keskenään. Tällä reseptillä saat tuplasti makua hampurilaisiin.

Spelttiset hampurilaissämpylät

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

  • ⅔ dl haaleaa vettä
  • 3 g hiivaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • ½ rkl hunajaa
  • 30 g täysjyväspelttijauhoa
  • 74 g hienoa spelttijauhoa
  • ¼ muna
  • ½ rkl (mustia) seesaminsiemeniä

Valmistus

  • Taikina sekoittuu parhaiten koneella, joten käytä toki yleiskonettasi, jos sinulla sellainen on.
  • Taikina sekoittuu parhaiten koneella, joten käytä toki yleiskonettasi, jos sinulla sellainen on.
  • Sekoita vesi, hiiva, suola, öljy ja hunaja yleiskoneen kulhossa. Lisää molemmat jauhot.
  • Anna koneen käydä keskiteholla 2-3 minuuttia.
  • Peitä kulho ja anna kohota huoneen lämmössä kaksinkertaiseksi – siihen menee noin 2-3 tuntia.
  • Kaavi tahmea taikina jauhotetulle pöydälle.
  • Leikkaa taikina 10 osaan ja painele ne sormin pyöreiksi, litteiksi sämpylöiksi (noin 1 cm paksuisiksi).
  • Asettele sämpylät leivinpaperin päälle pellille ja pistele niitä haarukalla. Voitele sämpylät kananmunalla, jonka rakenne on rikottu, ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
  • Anna kohota 30-45 minuuttia ja paista 180-asteisessa uunissa kunnes sämpylät ovat kullanvärisiä – noin 12 minuuttia.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background