Näin leivot (miltei) täysin ilman sokeria
Leivonnassa sokerin voi korvata monenlaisilla vaihtoehdoilla menettämättä leivonnaisten ihanaa makeutta.
3.
Näin leivot (miltei) täysin ilman sokeria
Leivonnassa sokerin voi korvata monenlaisilla vaihtoehdoilla menettämättä leivonnaisten ihanaa makeutta.
Banaani
Agavesiirappi
Makeutusaineet
Vaniljajauhe
Tumma suklaa
Käyttö: Käytä tummaa suklaata maitosuklaan sijaan leivonnaisten taikinassa ja myös koristelussa. Maku ei ole yhtä makea mutta selvästi vivahteikkaampi.
Hyöty: Saat kaikki suklaan hyödyt: fenolit, jotka pienentävät sydän- ja verisuonitautien riskiä, magnesiumin, joka vahvistaa lihaksia ja aineenvaihduntaa, ja teobromiinin, joka lievittää stressiä ja virkistää. Samalla vältät maitosuklaan sisältämän runsaan maitorasvan.