Miten makea vaikuttaa?

Miten makeutusaineet vaikuttavat painoon?

Sokeria, steviaa vai keinomakeaa? Eri makeutusaineiden ominaisuudet poikkeavat toisistaan, ja niiden vaikutukset verensokeriin, hampaisiin ja painoon vaihtelevat.

sunnuntai 9. syyskuuta 2012 teksti Irene Brøndum

Mitä stevia on?

Stevia on kasviperäinen makeutusaine, joka on 200 - 300 kertaa sokeria makeampaa ja kaloritonta. Se ei myöskään juurikaan vaikuta verensokeriin. Stevian makeuden tuottavia steviolglykosideja saadaan stevia-kasvista.

Keinotekoiset makeutusaineet

Keinotekoisia makeutusaineita ovat esimerkiksi sukraloosi (E955), sakariini (E954), aspartaami (E951), asesulfaami (E950) ja syklamaatti (E952).

Ovatko aspartaami ja light-juomat vaarallisia? Näin sanovat tutkimukset! 

Muut makeutusaineet

Sorbitoli (E420) ja ksylitoli (E967) ja mannitoli ovat sokereita. Sorbitolia valmistetaaan rypälesokerista ja ksylitolia saadaan koivusta, mannitoli on sokerialkoholi, jota on luonnossa mannasaarnen mahlassa.

Makeutusaineiden vaikutus

Lue täältä, miten stevia ja keinotekoiset makeutusaineet vaikuttavat Miten makeutusaineet vaikuttavat painoon? Miten makeutusaineet vaikuttavat verensokeriin? Miten makeutusaineet tekevät hampaille? Miltä makeutusaineet maistuvat. Miten makeutusaineet säilövät. 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee