Miltä eri makeutusaineet maistuvat?

Maistuvatko sokeri, stevia ja keinotekoiset makeutusaineet erilaisilta?

tiistai 11. syyskuuta 2012 teksti I. Brøndum

Keinotekoiset makeutusaineet

Useimpien mielestä keinotekoiset makeutusaineet eivät maistu samalta kuin sokeri. Jotkin makeutusaineet jättävät kitkerän jälkimaun, jota ei oikean sokerin yhteydessä esiinny. Makeutusaineet eivät paranna tuotteen suutuntumaa, ja maku on sokeria mitättömänpi. Eri makeutusaineiden yhdistelmillä elintarvikkeista voidaan saada likimain sokerilla makeutetun makuisia. Sakariinissa on metallinen jälkimaku, asesulfaami-K:n jälkimaku on vähäinen.

Stevia

Steviankin maku poikkeaa sokerista, ja myös sillä on kitkerähkö, lakritsimainen jälkimaku.

Sokeri

Sokeri on se, mihin muita makeutusaineita verrataan, ja sokeriton elämä tuntuu monesta mahdottomalta. Siitä huolimatta tai juuri siksi terveellistä vaihtoehtoa sokerille etsitään ahkerasti. Makeannälän oletetaan olevan perinnöllistä.

Sokeri, stevia ja muut makeutusaineet – mitä eroja makeuttajilla on? Me kerromme

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee