Sokeri vaikuttaa verensokeriin. Entä muut makeutusaineet?

Miten makeutusaineet vaikuttavat verensokeriin?

Sokeri, stevia ja keinotekoiset makeutusaineet vaikuttavat eri tavoin verensokeriin.

tiistai 11. syyskuuta 2012 teksti KUNTOPLUS

Stevia

Stevia ei kohota verensokeria. Päinvastoin: sen vaikuttavien aineiden arvellaan ajan mittaan päätyvän lääkinnälliseen käyttöön juuri diabeteksen hoidossa.

Sokeri

Sokeri imeytyy verenkiertoon nopeasti ja käynnistää pienellä viiveellä veren sokeria alentavan insuliinintuotannon, sitä nopeammin, mitä puhtaampaa sokeria on syönyt.

LUE MYÖS: Makeutusaineet – pelastus vai vaaraksi?

Keinotekoiset makeutusaineet

Useimmat makeutusaineet eivät nosta veren sokeripitoisuutta, mikä on hyvä asia erityisesti diabetesta sairastaville, joiden haima ei eritä riittävästi insuliinia laskeakseen verensokeria riittävästi. Sokerialkoholien vaikutus verensokeriin on niin pieni, että useimmat diabeetikot voivat käyttää niitä.

Sokeri, stevia ja muut makeutusaineet – mitä eroja makeuttajilla on? Me kerromme

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee