Miten makeutusaineet vaikuttavat elimistöön?

Sokeria, steviaa vai muuta makeutusta? Eri makeutusaineiden ominaisuudet poikkeavat toisistaan, ja niiden vaikutukset verensokeriin, hampaisiin ja painoon vaihtelevat.

Makeutusaineet, sokeri ja stevia

MAKEUTUSAINEET, SOKERI JA STEVIA Vaikuttavatko makeutusaineet elimistöön? Lue lisää täältä.

Mitä stevia on?

Stevia on yrttikasvi, jonka lehtiuutteesta valmistettava makeutusaine, steviaglykosidit, on 200–300 kertaa sokeria makeampaa ja kaloritonta. Stevia ei myöskään juurikaan vaikuta verensokeriin. Stevioliglykosidit katsotaan lisäaineiksi, joilla on oma E-koodinsa, E 960.## Muut keinotekoiset makeutusaineet

Keinotekoisia makeutusaineita käytetään monissa tutuissa elintarvikkeissa, kuten jogurteissa, purukumeissa ja virvoitusjuomissa. Yleisimmin käytettyjä ovat esimerkiksi sukraloosi (E955), sakariini (E954), aspartaami (E951), asesulfaami (E950) ja syklamaatti (E952) sekä Sorbitoli (E420) ja ksylitoli (E967).## Makeutusaineiden vaikutus elimistöön

Selvitimme, miten eri makeutusaineet vaikuttavat elimistöön. Lue, miten makeutusaineet vaikuttavat painoon tai verensokeriin. Entä mitä makeutusaineet tekevät hampaille, ja miltä ne maistuvat? Ja voiko makeutusaineita käyttää säilöntään? LUE MYÖS: Makeutusaineet – pelastus vai vaaraksi?

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background