Miten makeutusaineet vaikuttavat elimistöön?

Sokeria, steviaa vai muuta makeutusta? Eri makeutusaineiden ominaisuudet poikkeavat toisistaan, ja niiden vaikutukset verensokeriin, hampaisiin ja painoon vaihtelevat.

Makeutusaineet, sokeri ja stevia

MAKEUTUSAINEET, SOKERI JA STEVIA Vaikuttavatko makeutusaineet elimistöön? Lue lisää täältä.

Mitä stevia on?

Stevia on yrttikasvi, jonka lehtiuutteesta valmistettava makeutusaine, steviaglykosidit, on 200–300 kertaa sokeria makeampaa ja kaloritonta. Stevia ei myöskään juurikaan vaikuta verensokeriin. Stevioliglykosidit katsotaan lisäaineiksi, joilla on oma E-koodinsa, E 960.## Muut keinotekoiset makeutusaineet

Keinotekoisia makeutusaineita käytetään monissa tutuissa elintarvikkeissa, kuten jogurteissa, purukumeissa ja virvoitusjuomissa. Yleisimmin käytettyjä ovat esimerkiksi sukraloosi (E955), sakariini (E954), aspartaami (E951), asesulfaami (E950) ja syklamaatti (E952) sekä Sorbitoli (E420) ja ksylitoli (E967).## Makeutusaineiden vaikutus elimistöön

Selvitimme, miten eri makeutusaineet vaikuttavat elimistöön. Lue, miten makeutusaineet vaikuttavat painoon tai verensokeriin. Entä mitä makeutusaineet tekevät hampaille, ja miltä ne maistuvat? Ja voiko makeutusaineita käyttää säilöntään? LUE MYÖS: Makeutusaineet – pelastus vai vaaraksi?

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background