Makeutusaineet, sokeri ja stevia
Makeutusaineet, sokeri ja stevia

Vaikuttavatko makeutusaineet elimistöön? Lue lisää täältä.

Miten makeutusaineet vaikuttavat elimistöön?

Sokeria, steviaa vai muuta makeutusta? Eri makeutusaineiden ominaisuudet poikkeavat toisistaan, ja niiden vaikutukset verensokeriin, hampaisiin ja painoon vaihtelevat.

sunnuntai 9. syyskuuta 2012 teksti I. Brøndum

Mitä stevia on?

Stevia on yrttikasvi, jonka lehtiuutteesta valmistettava  makeutusaine, steviaglykosidit, on 200–300 kertaa sokeria makeampaa ja kaloritonta. Stevia ei myöskään juurikaan vaikuta verensokeriin. Stevioliglykosidit katsotaan lisäaineiksi, joilla on oma E-koodinsa, E 960.

Muut keinotekoiset makeutusaineet

Keinotekoisia makeutusaineita käytetään monissa tutuissa elintarvikkeissa, kuten jogurteissa, purukumeissa ja virvoitusjuomissa. Yleisimmin käytettyjä ovat esimerkiksi sukraloosi (E955), sakariini (E954), aspartaami (E951), asesulfaami (E950) ja syklamaatti (E952) sekä Sorbitoli (E420) ja ksylitoli (E967).

Makeutusaineiden vaikutus elimistöön

Selvitimme, miten eri makeutusaineet vaikuttavat elimistöön. Lue, miten makeutusaineet vaikuttavat painoon tai verensokeriin. Entä mitä makeutusaineet tekevät hampaille, ja miltä ne maistuvat? Ja voiko makeutusaineita käyttää säilöntään


LUE MYÖS: Makeutusaineet – pelastus vai vaaraksi?

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee