Miten makeutusaineet vaikuttavat säilyvyyteen?

Sokeria käytetään säilönnässä, mutta miten stevia tai keinotekoiset makeutusaineet vaikuttavat ruuan säilyvyyteen?

tiistai 11. syyskuuta 2012 teksti KUNTO PLUS

Stevia

Stevian on havaittu parantavan ruuan säilyvyyttä, ja Japanissa sitä käytetäänkin kala- ja soijasäilykkeissä.

Sokeri, stevia ja muut makeutusaineet – mitä eroja makeuttajilla on? Me kerromme

Sokeri

Sokeri sitoo nestettä, mikä parantaa säilyvyyttä, sillä mikrobit tarvitsevat vettä elintoimintoihinsa.

Keinotekoiset makeutusaineet

Keinotekoiset makeutusaineet eivät paranna ruuan säilyvyyttä samalla tavalla kuin sokeri ja stevia. Jos haluat valmistaa makeita marjahilloja ilman sokeria, on hilloon lisättävä keinotekoista säilöntäainetta – tai hyväksyttävä se, että hillo on käytettävä nopeasti.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee