Miten makeutusaineet vaikuttavat säilyvyyteen?

Sokeria käytetään säilönnässä, mutta miten stevia tai muut keinotekoiset makeutusaineet vaikuttavat ruuan säilyvyyteen?

Sokeri

Sokeri sitoo nestettä, mikä parantaa säilyvyyttä, sillä mikrobit tarvitsevat vettä elintoimintoihinsa.

Keinotekoiset makeutusaineet

Keinotekoiset makeutusaineet eivät paranna ruuan säilyvyyttä samalla tavalla kuin sokeri. Jos haluat valmistaa makeita marjahilloja ilman sokeria, on hilloon lisättävä keinotekoista säilöntäainetta – tai hyväksyttävä se, että hillo on käytettävä nopeasti.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background