Terveellisiä vaihtoehtoja vehnäjauhoille

Ensimmäisenä ei tulisi mieleen, että vehnäjauhoja voisi korvata millään, mutta sekin onnistuu!

Vehnäjauhoille ON vaihtoehtoja!

Korvaa vehnäjauhot näillä

Täysjyvävehnäjauho

  • Käyttö: Kakku-, pulla- ja leipätaikinoissa jopa 2/3 tavallisista vehnäjauhoista on korvattavissa täysjyvävehnällä (whole white wheat), joka on kokojyvästäkin jauhettuna valkoista ja miedon makuista.
  • Hyöty: Täysjyvävehnäjauho sisältää jyvän kuoriosan kuidut, joten sen kuitupitoisuus on kolminkertainen tavalliseen vehnäjauhoon verrattuna.

Mustat pavut

  • Käyttö: Suklaamuffinitaikinassa jauhot voidaan korvata kokonaan pavuilla. Liota papuja yön yli, vaihda vesi ja keitä ne pehmeiksi ja soseuta. Mustat pavut sopivat kaikkiin tummiin taikinoihin.
  • Hyöty: Papujen kuidut ja proteiini tekevät leivonnaisista täyttävämpiä. Rakenne on kuohkea ja maku yllättävän herkullinen.

Mantelijauhe

  • Käyttö: Korvaa 1/3 vehnäjauhosta jauhetulla mantelilla. Mantelijauhe sopii varsinkin kakkupohjiin ja pikkuleipiin, mutta sitä voi kokeilla myös pullataikinassa. Mantelijauhetta saa kaupoista, ja sitä voi tehdä myös itse.
  • Hyöty: Leivonnaisten vitamiini- ja kivennäisainepitoisuus kohenee. Lisäksi manteleissa on rautaa, kalsiumia ja E-vitamiinia. Hiilihydraattien saanti vähenee, ja kuidut ja proteiini tasapainottavat verensokeria.

Hyvinvointia koko kesäksi KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Juostessa kuunneltava juoksuohjelma
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

Juuri nyt voit saada KUNTO PLUSsan kaikki palvelut käyttöösi koko kesäksi vain 8,95 eurolla!

TARJOUS: 3 kk 8,95 €


Newsletter background