Viherpuuro toi rauhan Catharinan elimistöön

31-vuotias Catharina tunsi usein kehossaan hieman määrittelemättömän levottomuuden tunteen – olo ei vain ollut hyvä. Tunne katosi, kun hän alkoi syödä viherpuuroa joka aamu.

Catharina ja kulhollinen viherpuuroa

PARSAKAALIA, PINAATTIA JA AVOKADOA ja muuta terveellistä sisältävä viherpuuro on Catharinan hyvän päivän alku.

© Privatfoto

”Itse asiassa vanhempani alkoivat ensin syödä puuroa säännöllisesti ja kokivat sillä olevan hyviä vaikutuksia”, kertoo 31-vuotias viestintäkonsultti Catharina.

Hän kertoo, että vatsavaivat tuntuivat olevan perheessä vähän kuin sukuvika, ja vanhemmat tunsivat saavansa apua professorin viherpuurosta.

Kokeile tätä: Professorin viherpuuro – täydellinen aloitus päivälle

Siitä hänkin sai kimmokkeen kokeilla. Aluksi puuron valmistus tuntui kuitenkin hieman työläältä kiireisen arjen keskellä.

Hän huomasi kuitenkin nopeasti sen hyvää tekevän vaikutuksen:

”Tunsin yksinkertaisesti voivani paremmin syötyäni puuroa. Se teki hyvää vatsalle mutta myös mielelle”, Catharina selittää.

Lue myös: Laihdu kasviksilla

Ratkaisu kiireeseen oli, että nykyään hän esivalmistelee koko seuraavan viikon puuroainekset aina sunnuntai-iltana niin, että puuron voi vain sekoittaa nopeasti aamulla. Hän on tehnyt näin puolitoista vuotta, ja se toimii.

Elimistö sai rauhan

Kun Catharina yrittää pukea sanoiksi puuron syömisen edut, ensimmäinen sana, joka tulee mieleen, on ”rauha”.

”Koko kehoni ja etenkin vatsani on tuntunut monta vuotta levottomalta, mikä johtuu todennäköisesti ruokayliherkkyydestä. Ainakin koen, että puuro on rauhoittanut elimistöäni”, hän sanoo.

Ja sillä on ollut muitakin seurauksia:

”En tunne tarvetta napostella, enkä kaipaa kaikkia niitä pieniä välipaloja, jotka ovat luultavasti saaneet elimistöni sekaisin”, Catharina selittää.

Lisäksi hän kärsi aiemmin toistuvasta ientulehduksesta, mutta sitäkään ongelmaa ei ole ollut enää puoleentoista vuoteen.

Hän tuntee, että hänen elimistönsä kaiken kaikkiaan tasapainoisempi, kun hän aloittaa päivänsä kulhollisella terveellisistä kasviksista valmistettua puuroa.

”Tuntuu, että saan puurosta kaiken tarvitsemani heti aamusta alkaen, ja olen tullut siitä suorastaan riippuvaiseksi”, Catharina toteaa.

Hiljattain otetuissa verikokeissa hänen vitamiinien ja kivennäisaineiden tasonsa olivat hyvät.

Yhteinen projekti

Catharina on kuitenkin jo aiemmin yrittänyt ottaa viherpuuron osaksi arkeaan – tuloksetta.

”Yritin sitä opiskeluaikana, mutta päivittäinen rutiini siitä tuli vasta, kun muutin yhteen poikaystäväni kanssa puolitoista vuotta sitten”, hän kertoo.

Ratkaisevaa oli se, että puurosta tuli heidän yhteinen projektinsa.

Kun kumpikin tietää, miten hyvää se tekee, puuron teosta ei tule laistettua, ja kun tekijöitä on kaksi, se helpottaa kiireistä arkea.

”Jaamme työt niin, että teen esivalmistelut aina sunnuntai-iltana, eli paloittelen ainekset, laitan ne pusseihin ja pakastan. Sitten poikaystäväni valmistaa puuron aamulla, ja siihen menee vain 5–10 minuuttia”, Catharina selittää.

Puuron perusaineet ovat aina samat kuin professori Oluf Borbye Pedersenin alkuperäisessä reseptissä.

Yleensä he lisäävät puuroon muutaman mintunlehden ja vähän mangoa, punajuurta tai mitä nyt jääkaapista sattuu löytymään, mutta alkuperäiset ainesosat ovat aina mukana.

”Haluamme olla uskollisia alkuperäiselle reseptille, sillä sen koostumukselle on varmasti hyvät syynsä”, Catharina selittää.