Miksi vatsan pömpötys ei häviä

Teetkö vatsalihastreeniä tekemästä päästyäsi, eikä tulosta näy? Listasimme kahdeksan tyypillistä syytä siihen, miksi treeni tai muut konstit eivät tee pömpöttävään vatsaan vaikutusta.

Nainen venyttelee

HALUATKO LITTEÄMMÄN JA PAREMMIN VOIVAN VATSAN? Vatsa voi pömpötellä monesta syystä. Listasimme niistä 8 tyypillisintä.

© iStock

Ohjeet litteämmän ja kiinteämmän keskivartalon saavuttamiseen ovat yksi KUNTO PLUSsan lukijoiden eniten toivomista aiheista, ja olemmekin koonneet kattavat vinkit siihen, mitä eri syistä johtuvalle pömpötykselle on tehtävissä.

Vatsan pömpötys voi nimittäin johtua monesta eri tekijästä, kuten turvotusta aiheuttavista ruoka-aineista, keskivartalon syvien lihasten kehnosta kunnosta tai vyötärön seudulle kertyneestä rasvasta. Vatsarasva voi olla pahimmillaan terveydelle haitallista, etenkin jos rasva on varastoitunut sisäelinten ympärille eikä vain vyötäröllä käsiin tuntuvaksi pehmeydeksi.

Haitallisen vatsarasvan vähentämisen salaisuus ei piile pikadieeteissä tai muissa poppakonsteissa vaan terveellisissä elämäntavoissa: terveellinen ja monipuolinen ruokavalio, päivittäinen liikunta sekä säännöllinen kuormittavampi treeni ovat avain sekä vatsan kiinteyttämiseen että hyvinvointiin. Jos nämä perusasiat ovat kuitenkin jo hallussa, voi vatsan sinnikkääseen pömpötykseen löytyä syy yllättävistäkin lähteistä.

Lue seuraavasta kahdeksan tyypillistä syytä vatsan pömpötykseen sekä vinkit niiden selättämiseen.

LUE MYÖS: Ummetusta? Näin voit päästä eroon ummetuksesta

8 syytä vatsan pömpötykseen: