Synnytyksen jälkeinen pömppövatsa

Lapsen saamisen jälkeen voi olla vaikeaa saada vatsa palautumaan entiselleen.

Jokainen synnyttänyt nainen tietää, että vatsa tuntuu ja näyttää erilaiselta pian synnytyksen jälkeen. Kohtu on juuri ollut vesimelonin kokoinen, ja vie aikaa, ennen kuin se palautuu normaaliksi eli pienen päärynän kokoiseksi. Yleensä vatsa palautuu muotoonsa 6–8 viikossa sekä alatiesynnytyksen että keisarileikkauksen jälkeen.

Vatsan turvotus raskausaikanaImettäminen palauttaa vatsan nopeammin litteäksi. Lapsen rintaruokinta on siis tässäkin mielessä eduksi, jos se vain on mahdollista. Joillakin naisilla pieni pömppövatsa ei kuitenkaan häviä, vaikka he imettäisivät ja vaikka synnytyksestä olisi kulunut jo monta kuukautta.

Vatsa ennalleen

Pitkälle pääsee jo sillä, että syö terveellistä ruokaa ja harrastaa liikuntaa. Ennen kaikkea kannattaa panostaa syvien vatsalihasten ja lantionpohjan vahvistamiseen, koska ne työskentelevät yhdessä.

Vahvat lantionpohjan lihakset edistävät litteän vatsan saamista. Jos treenaa ahkerasti ja syö terveellisesti, mutta vatsa pysyy synnytyksen jäljiltä edelleen ikävän näköisenä, viimeinen keino on plastiikkakirurgia.

Helpotusta vatsan turvotteluun

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background