Synnytyksen jälkeinen pömppövatsa

Lapsen saamisen jälkeen voi olla vaikeaa saada vatsa palautumaan entiselleen.

Jokainen synnyttänyt nainen tietää, että vatsa tuntuu ja näyttää erilaiselta pian synnytyksen jälkeen. Kohtu on juuri ollut vesimelonin kokoinen, ja vie aikaa, ennen kuin se palautuu normaaliksi eli pienen päärynän kokoiseksi. Yleensä vatsa palautuu muotoonsa 6–8 viikossa sekä alatiesynnytyksen että keisarileikkauksen jälkeen.

Vatsan turvotus raskausaikanaImettäminen palauttaa vatsan nopeammin litteäksi. Lapsen rintaruokinta on siis tässäkin mielessä eduksi, jos se vain on mahdollista. Joillakin naisilla pieni pömppövatsa ei kuitenkaan häviä, vaikka he imettäisivät ja vaikka synnytyksestä olisi kulunut jo monta kuukautta.

Vatsa ennalleen

Pitkälle pääsee jo sillä, että syö terveellistä ruokaa ja harrastaa liikuntaa. Ennen kaikkea kannattaa panostaa syvien vatsalihasten ja lantionpohjan vahvistamiseen, koska ne työskentelevät yhdessä.

Vahvat lantionpohjan lihakset edistävät litteän vatsan saamista. Jos treenaa ahkerasti ja syö terveellisesti, mutta vatsa pysyy synnytyksen jäljiltä edelleen ikävän näköisenä, viimeinen keino on plastiikkakirurgia.

Helpotusta vatsan turvotteluun

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background