Miksi vatsan pitäisi olla litteä?

Litteä vatsa on terveydelle monin tavoin pömppöä parempi.

1. Terveempi sydän

Vatsaan kertynyt rasva on epäterveellisintä rasvaa, sillä rasva siirtyy vatsasta vereen paljon helpommin kuin lantiolta, pakaroista ja reisistä. Rasvassa on suuria määriä triglyseridiä ja kolesterolia, jotka voivat aiheuttaa sydän- ja verisuonisairauksia viipyessään pitkään veressä. Jos vatsan rasvasta pääsee eroon, pienentää merkittävästi veritulppaan tai sydänvikaan sairastumisen riskiään.

2. Ryhti paranee

Pömppövatsan syynä ovat usein veltot vatsalihakset, joita ei ole treenattu oikealla tavalla. Jos vatsa on veltto, muukin vartalo veltostuu helposti, koska kävellessä ja seistessä ryhti on helposti huono. Litteän ja kiinteän vatsan seurauksena on ryhdikkäämpi olemus, joka uhkuu itseluottamusta ja voimaa.

3. Selkä pääsee vähemmällä

Kun treenaa vatsalihaksia, tekee samalla palveluksen myös selälleen. Vatsan ja selän lihakset toimivat tiiviissä yhteistyössä. Kun vahvistaa vatsaa, selkälihasten kuormitus vähenee. Jos taas selkä joutuu tekemään töitä heikkojen vatsalihasten puolesta, se voi ylirasittua.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background