Helposti vatsanseutuun varastoituva rasva

Vältä elintarvikkeita, joiden energiasisältö kerääntyy helposti vararavinnoksi keskivartaloon.

tiistai 6. huhtikuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

On elintarvikkeita, joiden runsas käyttö saa vatsanseudun helposti pyöristymään vähemmän somasti. Esimerksiki nopeasti imeytyvät hiilihydraatit voivat kertyä etenkin keskivartaloon.

Valkoinen leipä, riisi ja pasta

Nopeista hiilihydraateista saatu energia asettuu helposti vatsan seudulle, koska ne kohottavat verensokeria nopeasti. Nopeiden hiilihydraattien on esitetty myös voivan edistää rasvasolujen kykyä pitää kiinni rasvasta.

Aterialla nopeita hiilihydraatteja sisältävät lisukkeet, kuten pasta ja riisi, voi korvata kasviksilla. Jos kasvikset eivät maita, täysjyväpasta ja -riisi ovat valkoisia versioitaan runsaskuituisempia. 

Nyt voit lisätä kasvisten määrää aterioilla todella helposti! Vihannessorvin avulla leikkaat kasviksista terveellistä spagettia. Nyt saat vihannessorvin sekä 3 numeroa KUNTO PLUS -lehteä hintaan 14,90 €!


Keitetyt perunat

Perunat kuuluvat suomalaiseen ruokapöytään, mutta tärkkelyspitoisina ne valitettavasti myös edistävät rasvan kertymistä vatsanseutuun samalla tavalla kuin valkoinen leipä.

Tämä koskee tosin kuumina tarjottavia keitettyjä perunoita ja uuniperunoita. Tutkimusten mukaan kylmät, keitetyt perunat voivat jopa edistää rasvan palamista. Vatsarasvan vähentämiseksi voi kokeilla korvata myös keitetyt perunat kasviksilla.

Sokeri

Karkit ja muut sokeriset herkut sekä makeutetut virvoitusjuomat sisältävät paljon sokeria, joka sekin helposti päätyy rasvaksi keskivartaloon. Myös esimerkiksi valmisruoissa, ketsupissa, leivonnaisissa, maustetuissa jogurteissa, aamiaismuroissa ja jopa leikkeleissä on piilosokeria. Runsas sokerin käyttö saa verensokerin heilahtelemaan, mikä voi aiheuttaa painonnousua, kun verensokerin tipahtamista seuraavaan väsähdykseen tarvitaan jälleen uusi piristävä sokeripaukku.

Olut, viini ja muut alkoholijuomat

Absolutistiksi ei tarvitse alkaa, mutta runsas alkoholin käyttö näkyy myös vatsassa. Pullollisessa keskiolutta on noin 120 kilokaloria ja lasillisessa punaviiniä 105 kilokaloria.


Miten vatsan rasvaa voi vähentää?

Karsi ruokavaliosta turhat lisätyt sokerit, vähäkuituiset höttöhiilarit ja tyydyttynyt rasva. Suosi kasviksia, täysjyvätuotteita ja terveellisiä rasvoja sekä terveellisiä proteiinin lähteitä ja syö säännöllisesti. Myös kohtuukuormitteinen, pitkäkestoinen liikunta tepsii säännöllisinä annoksina keskivartalon kumpuun. Pidä myös huolta riittävästä unesta ja stressin purusta, sillä stressin ja unenpuutteen aiheuttamat hormonaaliset muutokset vauhdittavat rasvan kertymistä nimenomaan keskivartaloon.

Myös tietyt ruoka-aineet voivat auttaa vatsarasvan vähentämisessä:

Rasvan kertymistä vatsanseutuun vähentävä ravinto

 • Kertatyydyttymättömät rasvahapot: Esimerkiksi pähkinät, avokado ja oliivit edistävät rasvan palamista etenkin vatsanseudusta.
 • Rasvainen kala: Sisältää omega-3-rasvahappoja, D-vitamiinia ja jodia, jotka edistävät rasvan palamista.
 • Maito, juusto ja kananmuna: Sisältävät D-vitamiinia, joka auttaa rasvan palamista vatsanseudusta.
 • Hedelmät ja kasvikset: Tutkimusten mukaan eniten hedelmiä ja kasviksia syövillä on hoikin vyötärö.
 • Vähärasvainen liha: Lihan proteiini edistää rasvan palamista ja pitää pitkään kylläisenä.

KUNTO PLUS suosittelee:

Laihdu kilo kuukaudessa – tässä on salainen aseesi!

Haluatko pudottaa muutaman kilon? Ja helliä samalla suolistoa, vahvistaa immuunijärjestelmää ja saada lisää energiaa? Tämän kaiken tekee vihannessorvi!

3 numeroa KUNTO PLUS -lehteä + keittiötarvikesetti nyt vain 14,90 €!

Vihannessorvin avulla valmistat terveellisiä aterioita ja hoikistut huomaamatta! Juuri nyt saat vihannessorvin, vihannesveitsen ja kuorimaveitsen sekä 3 numeroa KUNTO PLUS -lehteä tarjoushintaan. Katso tarjous tästä >>

Vihannessorvi auttaa painonpudotuksessa ja elintapojen muuttamisessa terveellisemmiksi. Vihannessorvin avulla teet hedelmistä ja vihanneksista kauniin ohuita nauhoja eli vihannesspagettia. Kokeile esimerkiksi korvata tavallinen pasta kesäkurpitsa- tai porkkanaspagetilla, niin aterian kalorimäärä laskee rutkasti. Näin voit laihtua noin 1 kilon kuukaudessa ja samalla voit edelleen syödä kaikkia lempipastaruokiasi.

Mitä vihannessorvilla tehdään?

Vihannessorvi on kätevä keittiöväline, jolla saa tehtyä käden käänteessä hedelmistä ja vihanneksista terveellistä spagettia. Vihannessorvin mukana tulee neljä erilaista terää, joilla spagetin leveyttä voi vaihdella. 

Voit tehdä vaikkapa superohutta porkkanaspagettia salaattiin tai leveää kesäkurpitsanauhaa lihakastikkeeseen.


VIDEO: Näin valmistat vihanneksista herkullista ja terveellistä spagettia!

Lisää terveyttä

Painonpudotuksen lisäksi terveys kohenee, kun ruokavalioon lisätään runsaasti kasviksia. Kasvisten syöminen tuo mukanaan monia hyötyjä:

 • Laihtuminen
 • Tehokkaampi ruuansulatus
 • Vahvempi immuunijärjestelmä
 • Energisempi olo
 • Vähemmän stressiä


KYLLÄ, haluan olla terveempi! 

Tilaan 3 numeroa KUNTO PLUS -lehteä + keittiötarvikesetin hintaan 14,90 €!


Saat KAIKEN tämän

Tilaa nyt, niin saat kaiken tämän hintaan 14,90 euroa:

 • Tyylikäs vihannessorvi – vauhtia painonpudotukseen hedelmillä ja vihanneksilla.

 • Kuorimaveitsi ja vihannesveitsi – oiva apu vihannessorvin käyttöön.

 • 3 numeroa KUNTO PLUS -lehteä – saat runsaasti terveellisiä ja herkullisia reseptejä, harjoitteluohjeita sekä asiantuntijaneuvoja terveellisen ja hauskan elämäntavan noudattamiseen. 3 ensimmäistä numeroa kuuluvat tarjoukseen. Tarjousjakson jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena, jonka voi peruuttaa milloin vain.

 • Digiliite: terveellistä ruokaa alle puolessa tunnissa – runsaasti terveellisiä reseptejä, joissa pääset hyödyntämään uutta vihannessorviasi.

 • Rajoittamaton lukuoikeus tilaukseesi kuuluviin KUNTO PLUS -lehtiin Wype-sovelluksella – voit lukea KUNTO PLUS -lehteä myös mobiililaitteellasi.

 • 3 viikon käyttöoikeus Fooddiary.fi-ruokapäiväkirjaan


Oletko valmis terveellisempään elämään?

Tilaa heti, niin saat 3 numeroa KUNTO PLUS -lehteä + keittiötarvikesetin hintaan 14,90 €. Säästät 61,70 €! 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee