Nainen polvillaan treenin jälkeen, kahvakuula, juomapullo
© Wichmann+bendtsen

Rasva palamaan kuuden harjoitteen tehotreenillä

Tällä tehotreeniohjelmalla poltat tehokkaasti rasvaa ja kasvatat lihasmassaa – tuloksia voit nähdä jo kuukaudessa.

maanantai 6. kesäkuuta 2016 teksti M. Korsgaard

Näin saat rasvanpolttoon lisää tehoa 

Kun tavoitteena on polttaa tehokkaasti rasvaa ja kehittää tilalle lihasta, voidaan lihaskunto- ja aerobisen treenin yhdistelmällä saavuttaa maksimaalinen hyöty.

Lihastreeni

Mitä enemmän lihasmassaa, sitä tehokkaammin energiaa kuluu. Ohjelman kaikki kuusi koko kehoa treenaavaa tehokasta harjoitetta kuormittavat suurten lihasryhmien – kuten jalkojen, pakaroiden ja keskivartalon– lisäksi useita muita lihaksia.

Ohje:

Tee jokaista kuutta harjoitetta viisi 15:n toiston sarjaa mahdollisimman rivakasti. Pidä sarjojen välissä minuutin tauko. Näiden jälkeen pitäisi olla jo aivan puhki, mutta jos virtaa riittää, tee vielä pari sarjaa. Muista lämmittely!

Burpeet pistävät energiankulutukseen vauhtia ja auttavat karistamaan rasvaa lihasten tieltä – mutta osaatko tehdä burpeen oikein? Tarkasta tekniikka täältä!


Aerobinen treeni

Aerobisella treenillä pyritään lisäämään energian kulutusta entisestään. Treeni tehdään kohtuullisella tai korkealla teholla, ja syke saa kohota toistojen aikana reippaasti niin, että et pysty puhumaan puuskuttamatta.

Ohje:

Voit valita minkä tahansa sykettä nostavan lajin. Esimerkiksi juoksu, pyöräily tai soutulaite- tai crosstrainer-harjoittelu sopivat mainiosti. Lämmittele ensin 5-10 minuuttia ja tee sitten 30 minuutin treeni täydellä teholla.

Jälkipoltto

Kun treenit tehdään kovalla teholla, niin kutsuttu jälkipoltto jatkuu elimistössä vielä useita tunteja treenin jälkeen. Palkintona tehokkaasta treenistä energiankulutus pysyy pitkään tavallista korkeammalla vaikka treeni on jo loppunut. Mahdollisimman tehokkaan kulutuksen takaamiseksi onkin ensisijaisen tärkeää antaa kaikkensa jokaisessa sarjassa. Treenaajan siis KUULUUKIN hengästyä ja treenin PITÄÄKIN väsyttää ja tuntua RASITUKSENA lihaksissa.

Meiltä saat treeniohjelmat niin juoksuun, lihaskuntoharjoitteluun, joogaan kuin crossfit-harjoitteluunkin – ja moneen muuhun. Valitse juuri omiin tavoitteisiisi istuva ohjelma täältä ja aloita jo tänään.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?

KUNTO PLUS suosittelee