Maastopyöräile ympäri vuoden!

Maastopyöräily ei kysy vuodenaikaa, ja laji on puolta tehokkaampaa kuin spinning.

Kuntoa ja tasapainoa maastopyöräilystä

Miksi juuri maastopyöräily

Maastopyörällä voi polkea läpi vuoden lähes missä vain. Maastopyöräily on itse asiassa monen mielestä parasta juuri talviaikaan. Jäinen maa ja paksu lumi tekevät metsäpoluilla pyöräilemisestä entistäkin haastavampaa.

Maastopyöräilyä voisi verrata vaikkapa vuoristorataan tai jyrkässä rinteessä lasketteluun. Laji on niin mielenkiintoinen, että sen rankkuuden unohtaa.

Vauhdista pitävien kannattaa kokeilla maastopyöräreittejä, joita löytyy eri puolilta maata hakemalla netistä maastopyöräreitit ja paikkakunnan nimi. Tavalliset tasamaan metsätietkin riittävät, jos haluat vain maastopyöräillä luonnossa ilman sen suurempia teknisiä haasteita.

Treenin teho

Maastopyöräily on tehokasta kestävyysharjoittelua ja vaativaa tasapainoilua. Tunti vauhdikasta maastopyöräiluä kuluttaa puolta enemmän kaloreita kuin tunti spinningpyörän selässä. Samalla voi nauttia talvisesta luonnosta, mikä tekee iloiseksi ja saa posket punaisiksi.

Hankinnat

Laadukas vasta-alkajan pyörä maksaa 800–1 000 euroa.

Vaikeusaste

Helppoa, jos pyöräilee vain tavallisilla metsäteillä. Lisää haastetta saa hakeutumalla varsinaisille maastopyöräilyreiteille, jotka ovat vaativampia.