Polkujuoksu on talvilajien aatelia!

Talvisen polkujuoksun motoksi sopisi hyvin Hellaakosken runon loppusäe: "Tietä käyden tien on vanki. Vapaa on vain umpihanki."

Mitä enemmän lunta tai märempi metsä, sitä tehokkaampaa!

Miksi juuri polkujuoksu?

Mitä paksumpi hanki tai märempi metsä, sitä innostavampaa! Pitävät polkujuoksukengät jalkaan ja matkaan!

Lenkistä tulee vielä hauskempi, kun tasaisilta kävelyteiltä lähtee pienemmille poluille. Puunrunkojen yli hyppiminen ja oksien väisteleminen kehittää samalla ketteryyttä.

Pane lenkille kunnon käsineet, niin voit käyttää käsiäkin aktiivisesti puita kiertäessä ja jyrkimpiä rinteitä noustessa ja laskeutuessa. Älä mieti niinkään juoksuvauhtia vaan ennemmin sitä, kuinka selviät kaikista mahdollisista juoksureitille osuvista haasteista.

Treenin teho

Esteiden yli, ohi ja ali kulkiessa treeniä saa koko keho eivätkä vain jalkalihakset. Niinpä metsässä juokseminen on paljon tehokkaampaa kuin juoksumatolla puurtaminen. Luonnon pääsee myös kokemaan ainutlaatuisella tavalla, varsinkin kun pururadoilta poikkeaa metsämaastoon. Siellä kokee luontoa.

Hankinnat

Pitävät polkujuoksukengät maksavat toistasataa euroa. Älä yritä juosta liukkailla poluilla tavallisilla juoksukengillä, sillä riskinä on kaatuminen.

Vaikeusaste

Helppoa, kun juokset tallatuimmilla poluilla. Vaikeampaa, kun suuntaat umpimetsään lähinnä eläinten poluille.