Funktionaalista lihastreeniä ulkona

CrossFit tai mikä tahansa muu funktionaalinen treeni, missä ei tarvita erityisiä treenivälineitä, sopii erityisen hyvin ulkoliikuntaan.

Ulos sieltä!

Miksi juuri CrossFit

CrossFit-treenistä tulee mieleen hikinen kuntokeskus, mutta rankka lihas treeni on hauskempaa ulkona - varsinkin porukalla.

Järjestä vaikkapa parin kaveruksen crossfit-kisa kotikulmilla. Lihaskuntoharjoituksiin voi yhdistää lyhyitä juoksulenkkejä.

CrossFit-liikkeitä

  • Nosta puunrunko tai trukinlava tai kierittämäsi lumipallo ilmaan 10 kertaa, tee 10 haarahyppyä, vedä oksasta tai mattotelineestä roikkuen niin monta leukaa kuin jaksat ja juokse 500 metriä vauhdikkaasti.
  • Aloita alusta ja tee yhteensä viisi sarjaa.

Rajana on vain mielikuvitus, ja lumi sekä loska vain tehostavat harjoituksia. Muiden kanssa treenatessa harjoituksia voi keksiä vuorotellen. Kotipihalla kuntoillessa voi lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla, sillä yhtenä treeninä voi olla lumien kolaaminen tai lapioiminen pihasta. Mökillä polttopuiden pilkkominen ja vesien kantaminen on mitä parhainta funktionaalista liikuntaa!

Treenin teho

CrossFitin tehokkuus perustuu sen monipuolisuuteen, sillä keho saa lihaskunnon ohella myös kestävyys­harjoittelua. Tauot liikkeiden välissä kannattaa pitää mahdollisimman lyhyinä, jotta treenistä saisi kaiken irti.

Varuste- ja välinehankinnat

Ei mitään. Pue ylle vanhat treenivaatteet, jotka saavat likaantua. Hanskoistakin on hyötyä, kun pyöritellään puunrunkoja tai isoja kiviä tms.

Vaikeusaste

Helposta vaikeaan - valittujen liikkeiden mukaan. Muista kuitenkin, että raskaita esineitä nostettaessa nostot tulee tehdä sitä täsmällisemmin, mitä viileämpi on.