Lisa treenasi 10 minuuttia päivässä: ”Haluan treenata enemmän”

Lisa, 47, ei nauttinut liikunnasta, eikä motivaatiotakaan ollut. Lue, mitä tapahtui, kun hän alkoi treenata 10 minuuttia päivässä viitenä päivänä viikossa.

Hymyilevä nainen treenivaatteissa pitää puhelinta kädessään.

SOVELLUS auttoi Lisaa treenaamisessa.

© Thomas Dahl

Lisan, 47, fyysinen kunto koheni huimasti, kun hän teki 10 minuutin treenejä viidesti viikossa 8 viikon ajan. Mutta se ei suinkaan ollut ainoa muutos. Lisäksi Lisan asenne itseensä liikkujana muuttui, joten enää treenit eivät ole pakollista suorittamista, jossa kokee huonommuuden tunteita. Lue, mitä tapahtui, kun Lisa testasi, millaisen muutoksen säännöllinen vähäinenkin liikunta voi saada aikaan. Voit vapaasti kopioida Lisan menestysreseptin – kerromme, miten onnistut.

Mikä on ollut parasta?
Se, että sain ylipäänsä aloitettua. Ymmärsin, että olen ajatellut itsestäni ja liikunnasta hyvin negatiivisesti jo pidemmän aikaa.

Muuttuiko asenteesi?
Olen mielestäni onnistunut kääntämään ajatusmallini myönteisemmäksi. En tee enää treenejä väkipakolla, vaan iloitsen kaikesta, mihin keho pystyy!

Jatkatko treeniä?
Varmasti! Siirryn seuraavaksi 20 minuutin treeneihin, koska jaksan jo hyvin tehdä niitä. Seuraava projektini on tehdä muutoksia ruokavaliooni, sillä uskon, että pystyn hyödyntämään tästä kokemuksesta saamaani positiivista energiaa myös syömistottumusteni muuttamiseen.

Onko treenaaminen tuntunut vaikealta?
Kyllä! Joskus on ollut todella vaikeaa saada treenit tehtyä, ja olen lykännyt treenihetkeä myöhäiseen iltaan, jolloin olen ollut jo todella väsynyt.

Huomaatko eroa aiempaan – muuttuneen asenteen lisäksi?
Treenaaminen tuntuu edelleen toisinaan vaikealta, mutta ei niin vaikealta kuin alussa. Olen alkanut myös lenkkeillä ja huomaan, että jaksan tehdä pidempiä lenkkejä.

Mitä mieltä olet treenivideoista?
Ne ovat toimineet hyvin. Olen käyttänyt sovellusta ja tehnyt vain Pikatreenejä. Ohjelmia on todella kätevä käyttää.

Mikä on lempitreeniohjelmasi?
Pidän ohjelmista, joissa on monia erilaisia harjoitteita – erityisesti Pikatreenit 6, 7 ja 8 olivat mieleeni samoin kuin ”Voimaa vatsalihaksiin 10 minuutin tehotreenillä”.

Selvitä, mikä saa sinut tekemään treenin. Itse katson treenatessa Moderni perhesarjaa.
— Lise

JES! Lisa tajusi, että hän voi nauttia treenaamisesta.

© Thomas Dahl

Lisan tulokset

Sekä ennen 8 viikon treenijaksoa että sen jälkeen Lisa vastasi lyhyeen kyselyyn ja omavalmentaja Christina Heick teki hänelle lihasvoima- ja kuntotestit. Katso tulokset tästä: