”En saa treenistä kyllikseni”

Mette, 52, tarvitsi apua treenaamisen aloittamiseen. Sitä hän sai osallistumalla testiin, jossa treenattiin 10 minuuttia päivässä 5 kertaa viikossa 8 viikon ajan. Mette huomasi, ettei voi olla enää ilman liikuntaa!

Hymyilevä nainen tekee vatsalihasharjoitteita jumppamatolla.

LIHASVOIMA on todella lisääntynyt varsinkin, kun Mette siirtyi oma-aloitteisesti 20 ja 30 minuutin ohjelmiin nettitreeneissä.

© Thomas Dahl

Mette, 52, on aina ollut määrätietoinen. Jos hän asettaa itselleen tavoitteen, hän myös saavuttaa sen. Liikunnan aloittamiseen hän tarvitsi kuitenkin apua ulkopuolelta. Motivaatio löytyi, kun hänet valittiin osallistumaan testiin, jossa selvitettiin, mitä hyötyä on viidesti viikossa tehtävästä 10 minuutin päivittäisestä treenistä. Mettelle 10 minuuttia ei kuitenkaan riittänyt, ja tuloksetkin ovat sen mukaisia.

Mikä oli parasta treenijakson aikana?
Sain kiinteytettyä kehoa juuri oikeista paikoista, ja lisäksi tykästyin todella treenaamiseen. Treenaan nyt enemmän kuin 10 minuuttia päivässä.

Pääsit siis todella treenaamisen makuun?
Ehdottomasti! Siirryin nopeasti 20 minuutin ohjelmiin ja nyt teen jo 30 minuutin treenejä. Olen myös vähentänyt makean syöntiä ja hoikistunutkin hieman.

Mikä sai sinut tykästymään treenaamiseen?
Alussa tuntui, että se on pakollinen asia, joka on vain hoidettava, vaikka ei huvittaisikaan. Mutta onhan elämässä muitakin asioita, jotka on vain tehtävä – kuten siivoaminen. Mutta jälkeenpäin tuntuu ihanalta, ja nyt en saa treenistä kyllikseni!

Huomaatko eroa aiempaan?
Koko keho tuntuu erilaiselta aikaisempaan verrattuna. Lihaskuntoni on kohentunut, ja oloni on vireämpi. Kohonnut kolesterolikin on lähtenyt laskuun. Vaikutukset siis todella huomaa!

Mitä mieltä olet treenivideoista?
Olin alkuun hieman epäileväinen, tulisiko kotitreenejä todella tehtyä, mutta treeniohjelman seuraaminen näytöltä oli todella helppoa ja motivoivaa. Kun treenivideoita kerran kokeilee, niiden käyttö on sen jälkeen todella helppoa!

Mikä on lempitreeniohjelmasi?
Pidän kovasti Pikatreenisarjasta, mutta myös ”Voimaa vatsalihaksiin 10 minuutin tehotreenillä” ja ”Voimaa vatsalihaksiin 15 minuutin tehotreenillä” ovat todella tehokkaita.

Laita treenivaatteet päälle heti kotiin tultua – se saa treenaamaan. Kokeile vaikka!
— Metten

METTE-H-3 Jumppamatto mukaan ja matkaan. Metten, 52, oli helppo alkaa jälleen nauttia treenaamisesta.

© Thomas Dahl

Metten tulokset

Sekä ennen 8 viikon treenijaksoa että sen jälkeen Mette vastasi lyhyeen kyselyyn ja omavalmentaja Christina Heick teki hänelle lihasvoima- ja kuntotestit. Katso tulokset tästä: