Onko iholle haittaa, jos nukkuu meikit kasvoilla?

Ihotautilääkäri: Tämän vuoksi on hyvä pestä kasvot ennen nukkumaanmenoa.

Nukkuva nainen

HYVÄ SYY PESTÄ KASVOT ENNEN NUKKUMAANMENOA – Iltapesusta lintsaaminen näkyy tyynynliinassa, mutta se on haitaksi myös iholle.

© iStock

Viisivaiheinen kasvojen puhdistus voi tuntua raskaalta, jos jo torkkuu sohvalla ja haluaisi vain päästä nukkumaan. Voit lohduttautua sillä, että iho kestää hyvin, vaikka muutamana iltana vähän fuskaisit kasvopesurutiineissa. Tavaksi meikit kasvoilla nukkumista ei kuitenkaan kannata ottaa.

Jos jätät meikit muhimaan yöksi kasvoille, ne ja päivän aikana kertynyt lika jäävät tukkimaan ihohuokosia. Ajan mittaan seurauksena voi olla näppylöitä ja finnejä. Myös ilman epäpuhtaudet tarttuvat meikkeihin, joten ne voivat ärsyttää ihoa ja heikentää ihosolujen kykyä korjata itseään.

Iho voi ärsyyntyä iltapesun laiminlyönnistä tavallista helpommin, jos riesanasi on akne tai ruusufinni. Jos käytät antiageing-voiteita, nekin pitää laittaa puhdistetulle iholle. Kannattaa siis totutella pesemään kasvot huolellisesti, vaikka sänky jo kutsuisi.

LUE MYÖS: Aknelta ei ole turvassa aikuisenakaan – täältä saat apua aknen hoitamiseen

4 vinkkiä kasvojen pesuun

Pese aina kädet, ennen kuin kosket kasvoihisi. Näin et tule vahingossa levittäneeksi bakteereita kasvojen iholle.

Käytä haaleaa vettä puhdistusaineen pois huuhtelemiseen. Kuuma vesi kuivattaa kasvojen ihoa.

Tunne ihotyyppisi. Ota selvää, onko ihosi rasvainen, kuiva, normaali tai sekaiho, ja valitse ihonhoitotuotteet ihotyyppisi mukaan.

Puhdista kasvosi aamulla ja illalla. Yön aikana iholle kertyy rasvaa ja kuonaaineita. Muista pestä ne pois ennen kosteusvoidetta.

Lähde: ihotautilääkäri S. Vissing