Ratkaise 6 tavallista vatsaongelmaa

Nykyisin rupattelemme jo kevyesti seksistä ja sairauksista, mutta ruoansulatus on yhä niin arka aihe, että siitä on vaikeaa puhua edes lääkärille. KUNTO PLUS rikkoo nyt tabun ja puhuu suoraan yleisimmistä ruuansulatusongelmista.

Nainen makaa sängyllä ja pitelee vatsaansa

6 yleistä vatsan vitsausta ratkaisuineen

Vatsavaivoista on tullut jo miltei kansantauti, ja arviolta jopa joka toinen kärsii turvotuksesta, vatsakivuista, ripulista, ummetuksesta tai ilmavaivoista. Yli kolmasosalla naisista on päivittäisiä vatsaan ja ruoansulatukseen liittyviä ongelmia.

Helpotusta vatsan turvotteluun

Vaivojen yleisyyteen nähden harva lähtee lääkärin vastaanotolle pelkästään ruuansulatusongelmien vuoksi. Syykin on selvä: tutkimusten mukaan on helpompi puhua vaikkapa päänsärystä tai polvivammoista kuin suoliston ongelmista.

Nyt on tullut aika lopettaa vaikeneminen ja puhua asioista avoimesti. Vaivoille kannattaa ilman muuta tehdä jotakin, sillä vatsakipu johtuu erittäin harvoin mistään todella vakavasta sairaudesta ja ongelmien syyn selvittäminen saattaa parantaa elämänlaatua huimasti.

Kärsitkö vatsavaivoista? Katso 3 merkkiä

  1. Uloste on erittäin vaaleaa. Tämä voi olla merkki sappitiehyiden tukkeutumisesta esimerkiksi sappikivien vuoksi. Tai sitten olet syönyt todella rasvaista ruokaa.
  2. Ulostat päivittäin vähintään kolme vetistä ulostetta. Elimistö saattaa koettaa poistaa jotakin ei-toivottua, kuten matkalla saatuja bakteereja. Sinulla on ehkä ripuli.
  3. Vatsasi tyhjenee harvemmin kuin kaksi kertaa viikossa. Tästä voi päätellä, että kärsit ummetuksesta.

Lue jutut kuudesta tavallisesta vatsavaivasta ja katso, mitä vaivoille voi tehdä.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background