Ratkaise 6 tavallista vatsaongelmaa

Nykyisin rupattelemme jo kevyesti seksistä ja sairauksista, mutta ruoansulatus on yhä niin arka aihe, että siitä on vaikeaa puhua edes lääkärille. KUNTO PLUS rikkoo nyt tabun ja puhuu suoraan yleisimmistä ruuansulatusongelmista.

Nainen makaa sängyllä ja pitelee vatsaansa

6 yleistä vatsan vitsausta ratkaisuineen

Vatsavaivoista on tullut jo miltei kansantauti, ja arviolta jopa joka toinen kärsii turvotuksesta, vatsakivuista, ripulista, ummetuksesta tai ilmavaivoista. Yli kolmasosalla naisista on päivittäisiä vatsaan ja ruoansulatukseen liittyviä ongelmia.

Helpotusta vatsan turvotteluun

Vaivojen yleisyyteen nähden harva lähtee lääkärin vastaanotolle pelkästään ruuansulatusongelmien vuoksi. Syykin on selvä: tutkimusten mukaan on helpompi puhua vaikkapa päänsärystä tai polvivammoista kuin suoliston ongelmista.

Nyt on tullut aika lopettaa vaikeneminen ja puhua asioista avoimesti. Vaivoille kannattaa ilman muuta tehdä jotakin, sillä vatsakipu johtuu erittäin harvoin mistään todella vakavasta sairaudesta ja ongelmien syyn selvittäminen saattaa parantaa elämänlaatua huimasti.

Lue myos: Mistä vatsakipu johtuu? Mikä auttaa mahakipuun? Voiko vatsavaivoja ehkäistä?

Kärsitkö vatsavaivoista? Katso 3 merkkiä

  1. Uloste on erittäin vaaleaa. Tämä voi olla merkki sappitiehyiden tukkeutumisesta esimerkiksi sappikivien vuoksi. Tai sitten olet syönyt todella rasvaista ruokaa. LUE MYÖS: Minkä värinen kakka on normaali?
  2. Ulostat päivittäin vähintään kolme vetistä ulostetta. Elimistö saattaa koettaa poistaa jotakin ei-toivottua, kuten matkalla saatuja bakteereja. Sinulla on ehkä ripuli.
  3. Vatsasi tyhjenee harvemmin kuin kaksi kertaa viikossa. Tästä voi päätellä, että kärsit ummetuksesta.

Lue myös: Mitä eroa on vatsataudilla ja ruokamyrkytyksellä?

Lue jutut kuudesta tavallisesta vatsavaivasta ja katso, mitä vaivoille voi tehdä.