Nainen makaa sängyllä ja pitelee vatsaansa


© iStock

Ratkaise 6 tavallista vatsaongelmaa

Nykyisin rupattelemme jo kevyesti seksistä ja sairauksista, mutta ruoansulatus on yhä niin arka aihe, että siitä on vaikeaa puhua edes lääkärille. KUNTO PLUS rikkoo nyt tabun ja puhuu suoraan yleisimmistä ruuansulatusongelmista.

keskiviikko 30. elokuuta 2017 teksti Irene Brøndum

6 yleistä vatsan vitsausta ratkaisuineen

Vatsavaivoista on tullut jo miltei kansantauti, ja arviolta jopa joka toinen kärsii turvotuksesta, vatsakivuista, ripulista, ummetuksesta tai ilmavaivoista. Yli kolmasosalla naisista on päivittäisiä vatsaan ja ruoansulatukseen liittyviä ongelmia.

Helpotusta vatsan turvotteluun

Vaivojen yleisyyteen nähden harva lähtee lääkärin vastaanotolle pelkästään ruuansulatusongelmien vuoksi. Syykin on selvä: tutkimusten mukaan on helpompi puhua vaikkapa päänsärystä tai polvivammoista kuin suoliston ongelmista.

Nyt on tullut aika lopettaa vaikeneminen ja puhua asioista avoimesti. Vaivoille kannattaa ilman muuta tehdä jotakin, sillä vatsakipu johtuu erittäin harvoin mistään todella vakavasta sairaudesta ja ongelmien syyn selvittäminen saattaa parantaa elämänlaatua huimasti. 

Kärsitkö vatsavaivoista? Katso 3 merkkiä

 1. Uloste on erittäin vaaleaa. Tämä voi olla merkki sappitiehyiden tukkeutumisesta esimerkiksi sappikivien vuoksi. Tai sitten olet syönyt todella rasvaista ruokaa.
 2. Ulostat päivittäin vähintään kolme vetistä ulostetta. Elimistö saattaa koettaa poistaa jotakin ei-toivottua, kuten matkalla saatuja bakteereja. Sinulla on ehkä ripuli.
 3. Vatsasi tyhjenee harvemmin kuin kaksi kertaa viikossa. Tästä voi päätellä, että kärsit ummetuksesta.

Lue jutut kuudesta tavallisesta vatsavaivasta ja katso, mitä vaivoille voi tehdä.

KUNTO PLUS suosittelee:

Edistä terveyttäsi aktiivisuusrannekkeen avulla

Haluaisitko olla terveempi ja vireämpi vuonna 2019? Aktiivisuusranneke voi auttaa pääsemään tavoitteeseen. Kerromme, miksi askel- ja unimittarin sisältävä aktiivisuusranneke voi olla paras koskaan tekemäsi sijoitus omaan terveyteesi.

Active Fit-aktiivisuusranneke voi todella edistää terveyttäsi – se mm. motivoi liikkumaan enemmän ja kertoo, paljonko ja kuinka hyvin nukut öisin.

Tutkimusten mukaan aktiivisuusranneke voi kasvattaa motivaatiota huimasti. Askelmittarin sisältävä aktiivisuusranneke voi olla juuri sinulle sopiva ratkaisu! Tutkimusten mukaan askelmittari voi lisätä huimasti motivaatiota liikkua. Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan askelmittari saa käyttäjänsä liikkumaan jopa 27 prosenttia enemmän – mikä vastaa 1,5 kilometriä kävelyä lisää joka päivä! Se taas auttaa alentamaan sekä verenpainetta että painoa. Haluaisitko olla terveempi ja liikkua enemmän? Askelmittari voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Nyt saat askel- ja unimittarin sisältävän aktiivisuusrannekkeen tarjoushintaan!

Kun tilaat nyt KUNTO PLUS -lehden, saat samalla aktiivisuusrannekkeen, joka sisältää askel-, uni- ja sykemittarin. Aktiivisuusranneke Active Fit Tracker sisältää runsaasti hyödyllisiä toimintoja, joiden avulla olet terveempi ja aktiivisempi vuonna 2019:
 • Askelmittari – laskee jokaisen päivän aikana ottamasi askeleen.
 • Unimittari – tallentaa tietoa siitä, paljonko olet nukkunut ja mikä on kevyen ja syvän unen osuus.
 • Sykemittari – mittaa sykkeen ja tallentaa tiedot sykkeestä ympäri vuorokauden.
 • Kalorilaskuri – laskee jatkuvasti, paljonko energiaa olet liikkumalla kuluttanut.
 • Ilmoitukset – ranneke ilmoittaa värinähälytyksellä puhelimeen saapuvista puheluista ja viesteistä.
 • Liikkumattomuushälytys – rannekkeen voi asettaa hälyttämään, kun olet istunut liian pitkään paikoillasi.
 • Rannekello – tavallinen rannekello, joka toimii myös herätyskellona – tyylikkään näköinen ranneke on myös mukava käyttää.
 • Helppokäyttöinen sovellus – sovelluksesta saat nopealla vilkaisulla tietoa siitä, miten aktiivinen olet ollut, joten voit seurata tavoitteiden toteutumista ja sitä, minä päivinä tai viikkoina liikut eniten.
Active Fit Trackeren on arvoltaan 90 euroa. Kun tilaat KUNTO PLUS -lehden, saat neljän numeron lisäksi aktiivisuusrannekkeen yhdistettyyn tarjoushintaan vain 24,90 euroa. Säästät yhteensä 104,10 euroa!

KATSO TARJOUS: Active Fit Tracker + 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä tarjoushintaan 24,90 euroa.

VIDEO: Katso, mitä kaikkea Active Fit Tracker -aktiivisuusrannekkeella voi tehdä:

Active Fit Tracker seuraa aktiivisuustasoasi ja nukkumistasi. Laite lähettää tiedot langattomasti Bluetooth-yhteyden kautta mobiilisovellukseen, josta näet nopeasti terveytesi kannalta tärkeät tiedot.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee