Päivä pitenee nopeasti, ja ensi viikon lopussa on jo kevätpäivän tasaus! Muita kevään merkkejä odotellessa kokataan tällä viikolla monenlaista vihreää.
Vaikka kotimaassa ei vielä voi kuin unelmoida oman maan sadosta, tällä ruokalistalla on runsaasti kasviksia.
Aloitetaan viikko tarjoillen keväänvihreitä sävyjä kvinoakulhossa, jossa on paistettua broileria, avokadoa, tomaattia ja parsaa.
Tiistaina tarjotaan hernesosekeittoa kevätsipulilla ja parmankinkulla koristeltuna, ja annosten ohessa haukataan paahdettua ruisleipää
Keskiviikkona tehdään bolognesekastike vegejauhiksesta seuranaan kesäkurpitsasuikaleita pastan tilalta.
Kalapäivänä syödään pestolohta papujen ja herneiden kanssa. Parhaat pestot tehdään oliiviöljyyn ja terveellisimmät rapsiöljyyn.
Viikonloppuun laskeudutaan sienitäytteisillä pinaattiwrapeilla. Jos lihaa on pakko saada, voi joukkoon lisätä broileria. Kiireinen ostaa vannoutuneelle lihansyöjälle valmiiksi paloiteltua ja paistettua broilerinfilettä.
Laskiaissunnuntaiksi voi leipoa viikonloppuna. Sunnuntaina voikin sitten nautiskella kotitekoisista terveellisemmistä laskiaispullista.
Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
ENEMMÄN kasviksia
Syö kasviksia päivän kaikilla aterioilla – myös aamiaisella ja välipaloina.
Kätke kasvikset smoothieihin – sinne häviävät pinaatti, parsakaali ja lehtikaali banaanin ja sitruunan suojiin.
Aloita päivän aterian miettiminen katsomalla kasvislokeroon. Lisää ruokiin kasviksia silloinkin, kun niitä ei reseptissä alun perin ole.
Käytä tehosekoitinta. Sekoittimella surautat kypsennetyt ja kypsentämättömät kasvikset pestoiksi, soseiksi, hummukseksi, dipeiksi ja sosekeitoiksi.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.