Hernesosekeittoa

Yksinkertainen ja nopea päivällisohje. Valmista 25 minuuutissa.

© wichmann+bendtsen

Hernesosekeittoa ja parmankinkkua

Herneet ovat herkullisia – ja vielä terveellisiäkin! Valmista ihanaa, terveellistä ja täyttävää hernesosekeittoa. Valmista 25 minuuutissa. Hyvää ruokahalua!

keskiviikko 31. heinäkuuta 2019 teksti KUNTOPLUS

Hernesosekeittoa ja parmankinkkua

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 25 minuuttia

AINEKSET

2 nippua kevätsipulia

800 g tuoreita tai pakasteherneitä

1 l kasvislientä

2 viipaletta parmankinkkua

1 viipale ruisleipää

1 kourallinen minttua

½ tl merisuolaa

mustapippuria

syötäviä kukkia

Valmistus

  • Hienonna kevätsipuli. Keitä sipulia ja herneitä kasvisliemessä 6–8 minuuttia.
  • Paahda parmankinkkua ja ruisleipää 200 asteessa noin 10–15 minuuttia, kunnes molemmat ovat ruskeita ja rapeita. Anna jäähtyä ja murskaa.
  • Lisää keittoon minttu ja soseuta sileäk­si. Sauvasekoittimella voit tehdä sen suoraan kattilassa.
  • Jaa keitto lautasille ja ripottele päälle parmankinkkua ja ruismurua. Viimeistele vielä annokset syötävillä kukilla.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 394 kcal

Proteiinia: 30 g

Rasvaa: 6 g

Hiilihydraattia: 67 g

Kuitua: 21 g

Herne
© iStock

Sokeriherne on kesän makea herkku

Valmiiksi ekologiseen palkoon pakatut herneet ovat erinomaista eväsruokaa. Alkukesän herneet napsitaan suoraan suuhun, keskikesällä niitä malttaa jo silpiä salaatteihin ja sosekeitoksi. Herneissä on paljon kuitua ja pitkään kylläisenä pitävää proteiinia. 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee