Hernesosekeittoa

Yksinkertainen ja nopea päivällisohje. Valmista 25 minuuutissa.

© wichmann+bendtsen

Hernesosekeittoa ja parmankinkkua

Herneet ovat herkullisia – ja vielä terveellisiäkin! Valmista ihanaa, terveellistä ja täyttävää hernesosekeittoa. Valmista 25 minuuutissa. Hyvää ruokahalua!

keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Hernesosekeittoa ja parmankinkkua

2 annosta

2 nippua kevätsipulia
800 g tuoreita tai pakasteherneitä
1 litra kasvislientä
2 viipaletta parmankinkkua
1 viipale ruisleipää
1 kourallinen minttua
½ tl merisuolaa
mustapippuria
syötäviä kukkia

VEGAANINEN VERSIO: Parmankinkun voi korvata uunissa paahdetuilla kikherneillä. 

Valmistus

  • Hienonna kevätsipuli. Keitä sipulia ja herneitä kasvisliemessä 6–8 minuuttia.
  • Paahda parmankinkkua ja ruisleipää 200 asteessa noin 10–15 minuuttia, kunnes molemmat ovat ruskeita ja rapeita. Anna jäähtyä ja murskaa.
  • Lisää keittoon minttu ja soseuta sileäk­si. Sauvasekoittimella voit tehdä sen suoraan kattilassa.
  • Jaa keitto lautasille ja ripottele päälle parmankinkkua ja ruismurua. Viimeistele vielä annokset syötävillä kukilla.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 394 kcal
Proteiinia 30 g
Rasvaa 6 g
Hiilihydraattia 67 g
Kuitua 21 g 

Herne
© iStock

Sokeriherne on kesän makea herkku

Valmiiksi ekologiseen palkoon pakatut herneet ovat erinomaista eväsruokaa. Alkukesän herneet napsitaan suoraan suuhun, keskikesällä niitä malttaa jo silpiä salaatteihin ja sosekeitoksi. Herneissä on paljon kuitua ja pitkään kylläisenä pitävää proteiinia. 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee