Hernesosekeittoa ja parmankinkkua

25 minuuttia
389 kcal

Herneet ovat herkullisia – ja vielä terveellisiäkin! Valmista ihanaa, terveellistä ja täyttävää hernesosekeittoa. Valmista 25 minuuutissa. Hyvää ruokahalua!

Hernesosekeittoa

HERNESOSEKEITTO Yksinkertainen ja nopea päivällisohje. Valmista 25 minuuutissa.

© wichmann+bendtsen

Hernesosekeittoa ja parmankinkkua

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 nippua kevätsipulia
  • 800 g tuoreita tai pakasteherneitä
  • 1 l kasvislientä
  • 2 viipaletta parmankinkkua
  • 1 Viipale ruisleipää
  • 1 kourallista minttua
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • syötäviä kukkia

Valmistus

  • Hienonna kevätsipuli. Keitä sipulia ja herneitä kasvisliemessä 6–8 minuuttia.
  • Paahda parmankinkkua ja ruisleipää 200 asteessa noin 10–15 minuuttia, kunnes molemmat ovat ruskeita ja rapeita. Anna jäähtyä ja murskaa.
  • Lisää keittoon minttu ja soseuta sileäk­si. Sauvasekoittimella voit tehdä sen suoraan kattilassa.
  • Jaa keitto lautasille ja ripottele päälle parmankinkkua ja ruismurua. Viimeistele vielä annokset syötävillä kukilla.

Herne
© iStock

Sokeriherne on kesän makea herkku

Valmiiksi ekologiseen palkoon pakatut herneet ovat erinomaista eväsruokaa. Alkukesän herneet napsitaan suoraan suuhun, keskikesällä niitä malttaa jo silpiä salaatteihin ja sosekeitoksi. Herneissä on paljon kuitua ja pitkään kylläisenä pitävää proteiinia.