Terveellinen hernedippi

5 minuuttia
50 kcal

Nimensä mukaisesti dipin pääosassa ovat herneet. Tämän ansiosta dipissä on varsin niukasti energiaa mutta sitä runsaammin kuitua ja proteiinia, jotka auttavat pitämään olon kylläisenä. Dippi sopii esimerkiksi salaatinkastikkeeksi tai ruissipsien dipiksi.

Hernedippi

HERNEDIPPI PIRISTÄÄ RUUAN KUIN RUUAN Kokeile terveellistä hernedippiä, joka vie kielen mennessään ja valmistuu 10 minuutissa.

© wichmann+bendtsen

Terveellinen hernedippi

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 100 g tuoreita tai sulatettuja herneitä
  • ½ valkosipulin kynsi
  • ¼ tl jauhettua muskottipähkinää
  • ¼ sitruunan mehu
  • ½ tl kasvislientä

Valmistus

  • Murskaa valkosipuli ja ­­sekoita kaikki ainekset ­tehosekoittimessa rouheaksi dipiksi.

VINKKI! Sekoita dippiin keitettyä pastaa ja koristele ilmakuivatulla kinkulla.


Dippiä ja vihanneksia
© wichmann+bendtsen

5 hyvää syytä dippailuun

  • Lisää kasviksia kuin huomaamatta Herkullinen dippi saa kypsentämättömät kasvikset maittamaan paremmin.

  • Lisää makua ja kylläisyyttä Kun mausteita ja yrttejä ei säästellä, dippiin saadaan muhkeasti makua, joka edistää myös kylläisyyden tunnetta.

  • Vaihtoehto kastikkeille Terveellinen dippi on huomattavasti kevyempää kuin esimerkiksi bearnaise­kastike.

  • Väriä lautaselle
    Värikäs dippi ilahduttaa sekä silmää että suuta.

  • Ekstratukea terveydelle Aineksista riippuen dippi voi olla suoranainen vitamiini- ja kivennäisainepommi.

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä