Hernedippi
Hernedippi piristää ruuan kuin ruuan

Kokeile terveellistä hernedippiä, joka vie kielen mennessään ja valmistuu vain 10 minuutissa.

© wichmann+bendtsen

Terveyttä pursuava hernedippi

Nimensä mukaisesti dipin pääosassa ovat herneet. Tämän ansiosta dipissä on varsin niukasti energiaa mutta sitä runsaammin kuitua ja proteiinia, jotka auttavat pitämään olon kylläisenä. Dippi sopii esimerkiksi salaatinkastikkeeksi tai ruissipsien dipiksi.

tiistai 9. huhtikuuta 2019 teksti A. Sørensen ja M. Jespersen

Hernedippi neljälle

200 g tuoreita tai sulatettuja herneitä
1 valkosipulin kynsi
½ tl jauhettua muskottipähkinää
½ sitruunan mehu
1 tl kasvislientä

Valmistus

  • Murskaa valkosipuli ja ­­sekoita kaikki ainekset ­tehosekoittimessa rouheaksi dipiksi.

VINKKI! Sekoita dippiin keitettyä pastaa ja koristele ilmakuivatulla kinkulla.


Ravintosisältö/annos

Energiaa 50 kcal
Proteiinia 3,4 g •
Rasvaa 0,8 g
Hiilihydraattia 8,5 g
Kuitua 2,4 g

Maun lisäksi dippailuun on ainakin 5 muutakin hyvää syytä

Dippiä ja vihanneksia
© wichmann+bendtsen
 

5 hyvää syytä dippailuun

  • Lisää kasviksia kuin huomaamatta
    Herkullinen dippi saa kypsentämättömät kasvikset maittamaan paremmin.
  • Lisää makua ja kylläisyyttä
    Kun mausteita ja yrttejä ei säästellä, dippiin saadaan muhkeasti makua, joka edistää myös kylläisyyden tunnetta.
  • Vaihtoehto kastikkeille
    Terveellinen dippi on huomattavasti kevyempää kuin esimerkiksi bearnaise­kastike.
  • Väriä lautaselle
    Värikäs dippi ilahduttaa sekä silmää että suuta.
  • Ekstratukea terveydelle
    Aineksista riippuen dippi voi olla suoranainen vitamiini- ja kivennäisainepommi. 

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee