Pestolohi

30 minuuttia
538 kcal

Kun kunnon päivällinen pitää saada PIAN pöytään, ratkaisu on pestolohi, pavut ja parmankinkkumuruilla koristettuna.

Ohje

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

2 annosta

  • 50 g pieniä perunoita
  • 2 viipaletta parmankinkkua tai muuta ilmakuivattua kinkkua
  • 1 rkl pinjansiemeniä
  • 2 lohifileepihviä, 125 g/kpl
  • 3 rkl pestoa (itsetehdyn peston ohje sivun lopussa)
  • 300 g vihreitä papuja tai 150 g papuja ja 150 g sokeriherneenpalkoja
  • pientä nippua tilliä
  • 1 limetti lohkoina

Valmistus

  • Pese perunat ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä noin 12 min.
  • Paista kinkkuviipaleita 200-asteisessa uunissa rapeaksi - noin 7 min. Anna jäähtyä ja murenna viipaleet.
  • Poista lohifileepihveistä nahka. Voitele lohipalat pestolla ja paista niitä 200 asteisessa uunissa 12 min.
  • Poista pavuista (ja herneenpaloista) kannat ja ruodit. Keitä papuja 3 min miedosti suolalla maustetussa vedessä, johon on lisätty tippa rypsi­öljyä. (Lisää herneenpalot 1 minuutin ajaksi papujen joukkoon kiehumaan.) Valuta.
  • Nosta lohi ja perunat lautasille ja ripottele päälle tilliä. Lisää pavut, herneet, murennettu kinkku, pinjansiemenet ja limetinlohkot.

Itsetehty pesto

  • 2 nippua basilikaa, 60 g paahdettuja pinjan­siemeniä, 2 murskattua valkosipulinkynttä, 1 dl ekstra neitsytoliiviöljyä, 50 g raastettua parmesaanijuustoa.
  • Soseuta kaikki aineet keskenään ja mausta pesto sitruuna­mehulla, merisuolalla sekä rouhitulla mustapippurilla.

Newsletter background