300
g
vihreitä papuja tai 150 g papuja ja 150 g sokeriherneenpalkoja
pientä nippua tilliä
1
limetti lohkoina
Valmistus
Pese perunat ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä noin 12 min.
Paista kinkkuviipaleita 200-asteisessa uunissa rapeaksi - noin 7 min. Anna jäähtyä ja murenna viipaleet.
Poista lohifileepihveistä nahka. Voitele lohipalat pestolla ja paista niitä 200 asteisessa uunissa 12 min.
Poista pavuista (ja herneenpaloista) kannat ja ruodit. Keitä papuja 3 min miedosti suolalla maustetussa vedessä, johon on lisätty tippa rypsiöljyä. (Lisää herneenpalot 1 minuutin ajaksi papujen joukkoon kiehumaan.) Valuta.
Nosta lohi ja perunat lautasille ja ripottele päälle tilliä. Lisää pavut, herneet, murennettu kinkku, pinjansiemenet ja limetinlohkot.
Itsetehty pesto
2 nippua basilikaa, 60 g paahdettuja pinjansiemeniä, 2 murskattua valkosipulinkynttä, 1 dl ekstra neitsytoliiviöljyä, 50 g raastettua parmesaanijuustoa.
Soseuta kaikki aineet keskenään ja mausta pesto sitruunamehulla, merisuolalla sekä rouhitulla mustapippurilla.