Meksikolainen ruoka maistuu yleensä niin nuorille kuin vanhemmillekin, joten koko viikon kestävän meksikolaisen ruokalistan luulisi aiheuttavan riemunkiljahduksia useimmissa kodeissa. Tämän viikon ruokalistaan on haettu innoitusta Meksikosta mutta samalla aterioiden energiamäärä on pidetty kurissa.
Hola, chicas! Nyt sombrerot päähän ja ihanaa meksikolaista ruokaa maistelemaan! Heti maanantaina tarjolla on meksikolainen salaattikulho mausteisella broilerilla pavuilla, maissilla ja guacamolella ryyditettynä. Seuraavan päivän ateria ei jää tulisuudessa kakkoseksi kun listalla on helppo meksikolainen papukeitto – mausta pitävät huolen valkosipuli, jalapeno, chilihiutaleet ja kumina.
Keskiviikkona vuorossa on klassinen meksikolainen aamiaisruoka: huevos rancheros -tortillat eli paistettua kananmunaa ja mausteista tomaatti-papukastiketta. Ruoka on ihanan lämmittävä ja superhelppo tehdä, ja ateriasta saa ruokaisamman helposti kananmunien määrää lisäämällä. Torstaina jatketaan perinteisellä linjalla chili con carnen merkeissä.
Viikon lopuksi tarjolla on herkullisia tortilloja lohitäytteellä.
Viikon bonusreseptinä on joulun odotukseen sopivasti ihana italialainen joulukakku panforte, joka on sekä terveellinen että äärettömän maukas! Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
Meksikolaista kevyemmin
Meksikolaisesta ruuasta saa helposti todella energiapitoista, mutta kuten kaikessa ruuanlaitossa, voit tässäkin valita itse, mitä aineksia käytät.
Jätä siis esimerkiksi riisi vähemmälle ja lisää terveellisten kasvisten, kuten papujen määrää. Käytä salsaa ranskankerman ja paksun juustokuorrutuksen sijaan ja vaihda uppopaistetut tacokuoret täysjyvätortilloihin.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.