Lomalla tai juuri lomalta palanneena käyttäisi aikansa mielellään johonkin muuhun kuin hellan ääressä seisomiseen. Tällä viikolla köökissä ei tarvitse viipyillä.
Viikon ruokalistan reseptit valmistuvat kaikki 20 minuutissa tai nopeammin.
Salaatit ovat nopeita, koska aineksia ei pääsääntöisesti tarvitse kypsentää vaan ainoastaan pilkkoa. Esimerkiksi maanantain mustikka-saksanpähkinä-fetasalaatti valmistuu varttitunnissa.
Jos perheessä on lapsia, heitä varmaan ilahduttaa tiistain nakkipata. Meidän versiomme on pikkuisen tavallista terveellisempi, mutta sitä tuskin kukaan huomaa. Pataan voi piilottaa muitakin kasviksia, ja jos käytät pakastevihanneksia, pata valmistuu alta aikayksikön.
Hyvää arkiruokaa on tarjolla myös keskiviikkona ja torstaina, kun keskiviikkona ruokalistalla on naudanliha-kasvis-nuudelivokkia ja torstaina tortillat lohitäytteellä.
Viikonloppuna ehkä jaksaa nähdä vähän vaivaa ja tehdä kuohkeita gluteenittomia rahka-kesäkurpitsasämpylöitä. Taikina valmistuu 5 minuutissa sekoittamalla ainekset yhteen, eikä sämpylöitä tarvitse nostattaa, koska leivinjauhe hoitaa sen homman uunissa. Sillä aikaa, kun sämpylät paistuvat, ehtii virkistäytyä ennen aamiaista.
Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkit
8 aikaa säästävää keittiövinkkiä
Käytä tortillalettuja pizzapohjina.
Käytä valmiita salaattivihanneksia.
Käytä pakastekasviksia – helppoja ja yhtä terveellisiä
Käytä tuorepastaa, se kypsyy 2 minuutissa.
Käytä mikroaaltouunia – kala ja kasvikset kypsyvät hetkessä.
Pidä yksi jämäpäivä viikossa tai syö leipiä päivälliseksi.
Tee niin paljon kerralla, että saat osan pakkaseen tai evääksi.
Siivoa jälkiäsi ruokaa laittaessasi niin et joudu erikseen siivoamaan lopuksi.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.