Tomaatteja on tarjolla ympäri vuoden, ja keskikesällä ne ovat parhaimmillaan.
Napostelutomaatit sopivat terveelliseksi välipalaksi sellaisenaan, ja tomaatti on hyvää keitoissa, salaateissa, punaisessa pestossa, salsoissa ja kastikkeissa. Tomaatti maistuu myös uunissa kypsennettynä, pikkelöitynä, hillottuna, grillattuna, aurinkokuivattuna.
Tomaatti on kestosuosikki salaateissa ja niin myös tälläkin viikolla. Esimerkiksi välimerellisessä savulohisalatissa.
Jos tykkäät texmexistä, ihastut meksikon inspiroimaan bowliin, jossa on mm. broileria, maissia ja guacamolea. Myös tomaattikeittomme ihastuttaa, sillä se on hyvää sekä kuumana että kylmänä – siis joka säällä. Tomaattikeiton voi tarjoilla kylmänä tai kuumana rapeiden krutonkien sekä hienonnetun kurkun, paprikan ja punasipulin kanssa.
Perjantaina kokkaamisen voi antaa vaikka perheen teinien tehtäväksi. Kehitimme nimittäin terveellisemmän version tiktokista tutusta uunifetapastasta. Taatusti helppo ja nopea ruoka! Kaikille on iloa ruuasta, joka valmistuu nopeasti ja on helppo valmistaa.
Japanilaisilla on tomaattijäätelöä, mutta me jätimme sen tällä kertaa väliin. Bonusreseptinä on koko perheelle maistuvaa vadelmaista semifreddoa – semifreddo on italiaa ja tarkoittaa pehmeää jäädykettä.
Jos viikonloppuna on ylimääräistä aikaa, valmista uunissa kuivattuja tomaatteja. Ne ovat mahtavia tapaksissa ja salaateissa.
Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
Säilytä huoneenlämmössä Tomaatit eivät pidä kylmässä säilyttämisestä. Tomaatin rakenne muuttuu kylmässä jauhoiseksi, ja maun kehittyminen pysähtyy. Vain ylikypsät tomaatit voi pelastaa kylmään, jolloin niiden kypsyminen pysähtyy, eikä makukaan juuri kärsi.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.