Uunifeta-tomaatti-pinaattipasta

30 minuuttia
453 kcal

Teimme somesuosikki uunifetapastasta hieman kevyemmän version, jossa on lisäksi punasipulia ja pinaattia. Maku on ehkä vieläkin parempi.

Fetapasta

Uunifeta-tomaatti-pinaattipasta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

  • 75 g fetaa
  • 200 g kirsikkatomaattia
  • 1 punasipulia
  • oliiviöljyä
  • 1 vartta oreganoa
  • 1 vartta timjamia
  • 150 g täysjyväpastaa
  • merisuolaa
  • 125 g lehtipinaattia
  • mustapippuria
  • ½ kourallista oliivi

Valmistus

  • Pane feta uunivuoan keskelle. Lorauta päälle ja ympärille antelias loraus oliiviöljyä.
  • Lohko sipulit ja pyöräytä ne ja tomaatit vuoan öljyssä.
  • Mausta oreganolla ja timjamilla.
  • Kypsennä 225 asteessa noin 15 minuttia, kunnes juusto saa väriä ja tomaatit pehmenevät. 5. Keitä pasta al denteksi, eli kovankypsäksi. Jätä kattilaan 0,5 dl keitinvettä, lisää pinaatti ja höyrytä pinaatti kasaan.
  • Sekoita pasta ja pinaatti ja jaa syville lautasille. Lisää feta, tomaatit ja sipulit, muutama oliivi ja tuoretta timjamia.

VINKKI Sekoita feta ja tomaatit haarukalla yhteen ennen kuin lisäät pastan vuokaan.
VINKKI Viipaloi pari valkosipulinkynttä paahtumaan tomaattien kanssa.