Täytä, rullaa – ja nauti! Wrapit tekevät aina kauppansa. Niitä on helppo tehdä ja kiva syödä, ja täytteeksi voi valita sitä, mistä itse pitää. Wrappiin katoavat niin jämät kuin kasvikset, lihat kuin kalatkin. Viikon resepteissä on kolmenlaisia wrappeja.
Voit valmistaa wrapit syöjien rajoitteiden ja mielihalujen mukaan. Kiireinen voi oikaista ja kääriä täytteet kaupan tortilloihin, niin mekin teimme keskiviikon ohjeessa. Pikawrapit syntyvät hetkessä tortillaletuista, mielellään täysjyväisistä, niin mukaan tulee enemmän kylläisyyttä antavaa kuitua, ja ruuansulatuskin kiittää.
Jos olet viitseliäs, voit valmista wrapit itse. Maanantaina käytetään itse tehtyjä pinaattitortilloita. Laihduttaja ja kasvisten ystävä voivat kevyesti vaihtaa tortillat suureen kaalin- tai salaatinlehteen.
Ruokalistalla on myös katkarapu-sitrussalaatti, joka sopii silloinkin, kun mieli tekee vain jotakin kevyttä. Jos haluat täyttävämmän version, viipaloi joukkoon avokado ja tarjoile täysjyväleipää lisänä.
Jos viikonlopuksi on luvassa lämmintä ja kesäistä säätä, isoja ja pieniä ilahduttavat mansikka-raparperi-jäädykepuikot. Terveellistä ja hyvää!
Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
Näin käärit wrapit Tortillat, letut, ja ohutleivät ovat taipuisampia lämpimänä. Pieni lettu tai kaalinlehti: Laita vain noin ruokalusikallinen täytettä letun keskelle, taita alareuna täytteen päälle ja käännä sitten toinen sivu päälle ja rullaa toiseen reunaan. Iso lettu tai ohutleipä: Taita sekä ylä että alareuna täytteen puoliväliin, sitten toinen sivu ja rullaa täyte kokonaan kääröön. Leikkaa vinoon puolivälistä poikki ja nauti!
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.