Katkarapusalaatti
Meren herkut ovat terveellisiä.

Syö viikossa ainakin 200 g rasvaista kalaa ja yhteensä 350 g kalaa ja äyriäisiä.

© wichmann+bendtsen

Raikas katkarapu-sitrussalaatti

Meren herkkuja on muutakin kuin sitä iänikuista lohta. Ihastu vaikka tähän pirteänmakuiseen katkarapu-sitrussalaattiin.

keskiviikko 15. elokuuta 2018 teksti Augusta Sørensen

Katkarapu-sitrussalaatti

2 annosta

2 rapeaa salaatinkerää, esim. sydän- tai friseesalaattia
kourallinen yrttejä
1 greippi
1 sitruuna
1 limetti
½ greipin mehu
2 rkl juoksevaa hunajaa
merisuolaa
mustapippuria myllystä
200 g katkarapuja

Näin valmistat katkarapu-sitrussalaatin

  • Huuhdo salaatit ja yrtit ja revi ne sopiviksi suupaloiksi.
  • Kuori sitrushedelmät, poista niistä kalvot ja leikkaa hedelmäliha lohkoiksi.
  • Sekoita kastike greippi­mehusta ja hunajasta ja mausta se suolalla ja ­pippurilla.
  • Kääntele kastike salaatinlehtien ja yrttien sekaan. Lisää salaattiin sitruslohkot ja katkaravut.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 223 kcal
Proteiinia 19 g
Rasvaa 2,2 g
Hiilihydraattia 32,8 g
Kuitua 3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee