Katkarapusalaatti
Meren herkut ovat terveellisiä.

Syö viikossa ainakin 200 g rasvaista kalaa ja yhteensä 350 g kalaa ja äyriäisiä.

© wichmann+bendtsen

Raikas katkarapu-sitrussalaatti

Meren herkkuja on muutakin kuin sitä iänikuista lohta. Ihastu vaikka tähän pirteänmakuiseen katkarapu-sitrussalaattiin.

keskiviikko 15. elokuuta 2018 teksti A. Sørensen

Katkarapu-sitrussalaatti

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Aika yhteensä: 20 minuuttia

AINEKSET

2 rapeaa salaatinkerää, esim. sydän- tai friseesalaattia

1 kourallinen yrttejä

1 greippi

1 sitruuna

1 limetti

½ greipin mehu

2 rkl juoksevaa hunajaa

merisuolaa

mustapippuria myllystä

200 g katkarapuja

Näin valmistat katkarapu-sitrussalaatin


  • Huuhdo salaatit ja yrtit ja revi ne sopiviksi suupaloiksi.
  • Kuori sitrushedelmät, poista niistä kalvot ja leikkaa hedelmäliha lohkoiksi.
  • Sekoita kastike greippi­mehusta ja hunajasta ja mausta se suolalla ja ­pippurilla.
  • Kääntele kastike salaatinlehtien ja yrttien sekaan. Lisää salaattiin sitruslohkot ja katkaravut.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 223 kcal

Proteiinia: 19 g

Rasvaa: 2,2 g

Hiilihydraattia: 32,8 g

Kuitua: 3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee