Raikas katkarapu-sitrussalaatti

20 minuuttia
223 kcal

Meren herkkuja on muutakin kuin sitä iänikuista lohta. Ihastu vaikka tähän pirteänmakuiseen katkarapu-sitrussalaattiin.

Katkarapusalaatti

MEREN HERKUT OVAT TERVEELLISIÄ. Syö viikossa ainakin 200 g rasvaista kalaa ja yhteensä 350 g kalaa ja äyriäisiä.

© wichmann+bendtsen

Katkarapu-sitrussalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 rapeaa salaatinkerää, esim. sydän- tai friseesalaattia
  • 1 kourallista yrttejä
  • 1 greippi
  • 1 sitruuna
  • 1 limetti
  • ½ greipin mehu
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 200 g katkarapuja

Näin valmistat katkarapu-sitrussalaatin

  • Huuhdo salaatit ja yrtit ja revi ne sopiviksi suupaloiksi.

  • Kuori sitrushedelmät, poista niistä kalvot ja leikkaa hedelmäliha lohkoiksi.

  • Sekoita kastike greippi­mehusta ja hunajasta ja mausta se suolalla ja ­pippurilla.

  • Kääntele kastike salaatinlehtien ja yrttien sekaan. Lisää salaattiin sitruslohkot ja katkaravut.