Jäätelöä mansikka-raparperiraidoilla

Nautiskele maukasta skyrherkkua koko kesä.

© wichmann+bendtsen

Herkullista skyrjäätelöä mansikka-raparperiraidoilla

Ei kesää ilman jäätelöä. Jos jäätelön sisältämä energiamäärä huolestuttaa, jäätelön voi nauttia myös vähäkalorisemmassa muodossa. Kokeile skyrjäätelöä, johon on tehty raikkaita mansikka-raparperiraitoja.

keskiviikko 13. kesäkuuta 2018 teksti S. Leth

Skyrjäätelö mansikka-raparperi­hillokeraidoilla

4 kpl

Mansikka-raparperihilloke

100 g raparperia
100 g mansikoita
1 rkl hunajaa
½ tl jauhettua vaniljaa


Skyrjäätelö

3 dl maustamatonta skyriä
½ tl jauhettua vaniljaa
1½ rkl akaasiahunajaa
pari tippaa nestemäistä steviaa, voi jättää poiskin
jäätelömuotteja ja -tikkuja

KUNTO PLUS on hulluna mansikoihin. Kerromme, miksi mansikkaa voi syödä mahan täydeltä

Valmistus

  • Valmista hilloke. Pilko raparperit ja mansikat ja kaada ne kasariin hunajan ja vaniljan kanssa.
  • Kuumenna seos kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja anna seoksen poreilla hiljakseen 20-25 minuuttia, kunnes raparperit ja mansikat ovat pehmeitä. Voit halutessasi hienontaa seoksen tasaiseksi sauvasekoittimella.
  • Kaada hilloke ilmatiiviiseen lasipurkkiin ja jäähdytä se. Hillokkeen on oltava täysin jäähtynyttä ennen kuin sitä voi käyttää jäätelöön.
  • Sekoita keskenään skyr, vanilja, hunaja ja stevia.
  • Annostele puolet hillokkeesta jäätelömuottien pohjalle. Kääntele varovasti loput skyrseokseen ja lisää seos muotteihin. Voit myös tehdä tikuista raidalliset annostelemalla vuorotellen skyrseosta ja hilloketta. Lisää lopuksi tikut muotteihin.
  • Laita jäätelöt pakastimeen vähintään 5 tunniksi. Jos jäätelöt eivät irtoa muoteista helposti, käytä ne nopeasti kuuman vesihanan alla.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 106 kcal
Proteiinia: 9,4 g
Rasvaa: 0,5 g
Hiilihydraattia: 16,4 g
Kuitua: 1,3 g

Rahka ja skyr ovat mainioita välipalaruokia, mutta nämä hapatetut herkut sopivat hyvin myös esimerkiksi kastikepohjaksi eri aterioille.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee