Herkullista skyrjäätelöä mansikka-raparperiraidoilla

35 minuuttia
106 kcal

Ei kesää ilman jäätelöä. Jos jäätelön sisältämä energiamäärä huolestuttaa, jäätelön voi nauttia myös vähäkalorisemmassa muodossa. Kokeile skyrjäätelöä, johon on tehty raikkaita mansikka-raparperiraitoja.

Skyrjäätelöä mansikka-raparperiraidoilla

Nautiskele maukasta skyrherkkua koko kesä.

© wichmann+bendtsen

Skyrjäätelö mansikka-raparperi­hillokeraidoilla

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

Mansikka-raparperihilloke

  • 50 g raparperia
  • 50 g mansikoita
  • ½ rkl hunajaa
  • ¼ tl jauhettua vaniljaa

Skyrjäätelö

  • 1½ dl maustamatonta skyriä
  • ¼ tl jauhettua vaniljaa
  • ¾ rkl akaasiahunajaa
  • pari tippaa nestemäistä steviaa, voi jättää poiskin
  • jäätelömuotteja ja -tikkuja

Valmistus

  • Valmista hilloke. Pilko raparperit ja mansikat ja kaada ne kasariin hunajan ja vaniljan kanssa.

  • Kuumenna seos kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja anna seoksen poreilla hiljakseen 20-25 minuuttia, kunnes raparperit ja mansikat ovat pehmeitä. Voit halutessasi hienontaa seoksen tasaiseksi sauvasekoittimella.

  • Kaada hilloke ilmatiiviiseen lasipurkkiin ja jäähdytä se. Hillokkeen on oltava täysin jäähtynyttä ennen kuin sitä voi käyttää jäätelöön.

  • Sekoita keskenään skyr, vanilja, hunaja ja stevia.

  • Annostele puolet hillokkeesta jäätelömuottien pohjalle. Kääntele varovasti loput skyrseokseen ja lisää seos muotteihin. Voit myös tehdä tikuista raidalliset annostelemalla vuorotellen skyrseosta ja hilloketta. Lisää lopuksi tikut muotteihin.

  • Laita jäätelöt pakastimeen vähintään 5 tunniksi. Jos jäätelöt eivät irtoa muoteista helposti, käytä ne nopeasti kuuman vesihanan alla.

Rahka ja skyr ovat mainioita välipalaruokia, mutta nämä hapatetut herkut sopivat hyvin myös esimerkiksi kastikepohjaksi eri aterioille.