Vadelmasorbetti

3 tuntia
153 kcal

Kesän terveellisin jäätelö sisältää runsaasti antioksidantteja ja kuitua – ja valmistuu ilman jäätelökonetta.

vadelmasorbetti

SORBETTI sopii täydellisesti helteisiin kesäpäiviin (ja maistuu kyllä sadesäälläkin).

© wichmann+bendtsen

Vadelmasorbetti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 Annosta

  • 225 g pakastevadelmia
  • 40 g sokeria
  • ¼ sitruunan mehu
  • 1 munanvalkuaista

Valmistus

  • Kiehauta vadelmat, sokeri ja sitruunamehu pienessä kattilassa ja anna poreilla muutama minuutti.
  • Sekoita tasaiseksi massaksi, kaada muottiin ja laita pakastimeen. Sekoita noin 10 minuutin välein.
  • Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi.
  • Sekoita vaahto jähmettyneen sorbetin sekaan.
  • Sekoittele sorbettia, kunnes se on kiinteää.

VINKKI Jos kotoa löytyy jäätelökone, voi toki käyttää myös sitä. Sillä jäätelön valmistus käy nopeammin, eikä massaa tarvitse itse sekoittaa jäädytyksen aikana.

VINKKI Siirrä jäätelö pakastimesta jääkaappiin hieman ennen tarjoilua.