Tomaatti-paprikakeitto paahdetuista kasviksista

30 minuuttia
299 kcal

Tomaatti on terveellistä ja maistuu sekä sellaisenaan että kypsennettynä. Tomaatti-paprikakeitto, jossa kasvikset ovat paahdettuja, on yksi toimituksen suosikkiresepteistä.

Tomaattikeittoannos ja ruisleipäviipale

Tomaatti-paprikakeitto paahdetuista kasviksista

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

  • ½ kg tomaatteja
  • 1 punaista paprikaa
  • ½ sipuli
  • 1 kynsi valkosipulinkynttä
  • ½ tl oreganoa
  • ½ tl basilikaa
  • ½ tl rosmariinia
  • ½ tl vaaleaa hunajaa
  • ½ dl ruokakermaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 Viipale ruisleipää
  • 25 g fetaa
  • vähän tuoretta oreganoa

Valmistus

  • Paloittele tomaatit, paprikat ja sipuli ja halkaise valkosipulinkynnet. Levitä uunivuokaan ja ripottele yrtit ja mausteet päälle. Sekoita ja paahda 200 asteessa noin 30 minuuttia.
  • Soseuta kasvikset täyteläiseksi, sileäksi keitoksi.
  • Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.
  • Lisää hunaja ja ruokakerma ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Jaa keitto lautasille, murustele pinnalle fetaa ja koristele annokset tuoreella oreganolla. Tarjoa lisäksi paahdettua ruisleipää.

VINKKI! Perinteisen oreganon lisäksi myös basilika, timjami ja rosmariini sopivat mainiosti tomaattikeiton mausteeksi ja koristukseksi.