Tomaatti-paprikakeitto paahdetuista kasviksista

30 minuuttia
299 kcal

Tomaatti on terveellistä ja maistuu sekä sellaisenaan että kypsennettynä. Tomaatti-paprikakeitto, jossa kasvikset ovat paahdettuja, on yksi toimituksen suosikkiresepteistä.

Tomaattikeittoannos ja ruisleipäviipale

Tomaatti-paprikakeitto paahdetuista kasviksista

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

  • ½ kg tomaatteja
  • 1 punaista paprikaa
  • ½ sipuli
  • 1 kynsi valkosipulinkynttä
  • ½ tl oreganoa
  • ½ tl basilikaa
  • ½ tl rosmariinia
  • ½ tl vaaleaa hunajaa
  • ½ dl ruokakermaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 Viipale ruisleipää
  • 25 g fetaa
  • vähän tuoretta oreganoa

Valmistus

  • Paloittele tomaatit, paprikat ja sipuli ja halkaise valkosipulinkynnet. Levitä uunivuokaan ja ripottele yrtit ja mausteet päälle. Sekoita ja paahda 200 asteessa noin 30 minuuttia.
  • Soseuta kasvikset täyteläiseksi, sileäksi keitoksi.
  • Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.
  • Lisää hunaja ja ruokakerma ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Jaa keitto lautasille, murustele pinnalle fetaa ja koristele annokset tuoreella oreganolla. Tarjoa lisäksi paahdettua ruisleipää.

Kokeile myös jauhelihalla täytetyt paprikat.

VINKKI! Perinteisen oreganon lisäksi myös basilika, timjami ja rosmariini sopivat mainiosti tomaattikeiton mausteeksi ja koristukseksi.