Uunissa kuivatut tomaatit

5 tuntia
197 kcal

Uunissa kuivatut tomaatit ovat superherkullisia. Ne säilyvät öljyliemessä tiiviskantisessa tölkissä jääkaapissa useampia viikkoja.

Uunissa kuivatut tomaatit

KUIVATUT TOMAATIT – Pitkä kuivatusaika tiivistää tomaattien maun. Ne ovat herkullisia voileivällä, salaatissa tai sellaisenaan tapaksina.

© wichmann+bendtsen

Uunissa kuivatut tomaatit

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 dl

  • 375 g kirsikkatomaatteja
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ½ kourallista kourallinen rosmariinia
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus:

  • Puolita tomaatit leivinpaperille leikkauspinta ylöspäin.
  • Pirskota 1/2 desilitralla öljyä.
  • Ripottele päälle silputtu rosmariini, suolaa ja pippuria.
  • Kypsennä 110 asteessa 4 tuntia, jäähdytä ja kaada tölkkiin. Lisää loppu öljy ja pari rosmariinin oksaa. Säilytä jääkaapissa.

VINKKI Käytä tomaattien öljy salaatinkastikkeisiin. Siinä on paljon makua tomaateista ja rosmariinista.

VINKKI Kaikkia tomaatteja voi kuivata, mutta mitä suurempia ne ovat, sitä kauemmin kuivaaminen kestää.

VINKKI Käytä yrttejä, joista itse pidät eniten, esimerkiksi timjamia. Voit myös kuivata yksikyntisiä valkosipuleita yhdessä tomaattien kanssa ja upottaa nekin öljyyn.

Kunto Plus 13/2023