”Ai pelkkää salaattia? Eihän siitä tule edes täyteen.” Jos tämä väite on tuttu, siihen voi vastata, että se, tuleeko kylläiseksi, riippuu täysin salaatin aineksista. Salaatti on herkullinen päivällisvaihtoehto varsinkin kesällä, jolloin ei tee mieli raskasta ruokaa -- eikä seisoa kuumassa keittiössä hellan ääressä.
Me KUNTO PLUSsassa tykkäämme salaateista. Ja ne toimivat mainiosti pääruokana, kun salaatissa on mukana kasvisten lisäksi proteiinia, kuitua ja rasvaa.
Hyviä proteiinilähteitä salaattiin: broileri, kala, katkaravut, muna, pavut, linssit, kvinoa, herneet, juusto ja jogurttinen salaattikastike
Hyviä kuidun lähteitä salaatissa ovat: kaali, täysjyväpasta, pavut, linssit, juurekset, jyvät ja kvinoa
Terveellisiä rasvoja salaattiin: avokado, juusto, lohikalat, pähkinät, pestot ja öljykastike.
Salaattia kootessasi muista myös erilaiset tekstuurit ja valmistusmenetelmät. Salaatti on innostavampi, kun siinä on mukana jotakin uutta tai epätavallista, niin kuin kypsentämättömien kasviksien joukossa uunijuureksia, paistettuja sieniä tai paahdettuja pähkinöitä.
Viikon ruokalistalla on täyttäviä, herkullisia salaatteja. Viikon ruokalistalla on muun muassa broileri-helmispeltti-vesimelonisalaatti ja japanilaisvaikutteinen katkarapu-edamame-avokadosalaatti wasabikastikkeen kanssa sekä ruokaisa savulohi-kukkakaalisalaatti.
Viikon päättää ihanan kesäinen salaatti: raikasta kukkakaalia, vuonankaalia tai lehtipinaattia, kurkkua, granaattiomenansiemeniä, mehukkaita mansikoita ja päälle suolamanteleita.
Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
Kaikki eivät tykkää siitä, että kastike on salaatin joukossa. Tarjoile salaatti erikseen, niin jokainen saa laittaa kastiketta oman maun mukaan, ja ylijäänyt osa on helpompi käyttää. Kasvikset sälilyvät ryhdikkäämpinä ja rapsakampina, kun ne eivät makaa kastikkeessa.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.