Viikko 25

”Ai pelkkää salaattia? Eihän siitä tule edes täyteen.” Jos tämä väite on tuttu, siihen voi vastata, että se, tuleeko kylläiseksi, riippuu täysin salaatin aineksista. Salaatti on herkullinen päivällisvaihtoehto varsinkin kesällä, jolloin ei tee mieli raskasta ruokaa -- eikä seisoa kuumassa keittiössä hellan ääressä.

Me KUNTO PLUSsassa tykkäämme salaateista. Ja ne toimivat mainiosti pääruokana, kun salaatissa on mukana kasvisten lisäksi proteiinia, kuitua ja rasvaa.

  • Hyviä proteiinilähteitä salaattiin: broileri, kala, katkaravut, muna, pavut, linssit, kvinoa, herneet, juusto ja jogurttinen salaattikastike
  • Hyviä kuidun lähteitä salaatissa ovat: kaali, täysjyväpasta, pavut, linssit, juurekset, jyvät ja kvinoa
  • Terveellisiä rasvoja salaattiin: avokado, juusto, lohikalat, pähkinät, pestot ja öljykastike.

Salaattia kootessasi muista myös erilaiset tekstuurit ja valmistusmenetelmät. Salaatti on innostavampi, kun siinä on mukana jotakin uutta tai epätavallista, niin kuin kypsentämättömien kasviksien joukossa uunijuureksia, paistettuja sieniä tai paahdettuja pähkinöitä.

Viikon ruokalistalla on täyttäviä, herkullisia salaatteja, kuten broileri-helmispeltti-vesimelonisalaatti ja japanilaisvaikutteinen katkarapu-edamame-avokadosalaatti wasabikastikkeen kanssa.

Ja jos salaatit maistuvat aina ja kaikkialla, tee myös jälkiruokasalaattia! Viikonlopun bonusreseptinä on riisipaperiin kääräistyt hedelmäkääröt limetti-mangokastikkeen kanssa.

Foodplan concepts background

KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia

Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.

Enintään 30 min valmistusaika
Enintään 600 kcal /ateria
Kalaa tai äyriäisiä 1 x viikko
Kasvisruokaa 1 x viikko
Terveellisiä aineksia