Salaatti on herkullinen päivällisvaihtoehto varsinkin kesällä, jolloin ei tee mieli raskasta ruokaa eikä seisoa kuumassa keittiössä hellan ääressä. Lisäksi salaatin jälkeen jaksaa vielä jälkiruokaakin.
Me KUNTO PLUSsassa tykkäämme salaateista. Ja ne toimivat mainiosti pääruokana, kun salaatissa on mukana kasvisten lisäksi proteiinia, kuitua ja rasvaa.
Hyviä proteiinilähteitä salaattiin: broileri, kala, katkaravut, muna, pavut, linssit, kvinoa, herneet, juusto ja jogurttinen salaattikastike
Hyviä kuidun lähteitä salaatissa ovat: kaali, täysjyväpasta, pavut, linssit, juurekset, jyvät ja kvinoa
Terveellisiä rasvoja salaattiin: avokado, juusto, lohikalat, pähkinät, pestot ja öljykastike.
Salaattia kootessasi muista myös erilaiset tekstuurit ja valmistusmenetelmät. Salaatti on innostavampi, kun siinä on mukana jotakin uutta tai epätavallista, niin kuin kypsentämättömien kasviksien joukossa uunijuureksia, paistettuja sieniä tai paahdettuja pähkinöitä.
Viikon ruokalistalla on useita täyttäviä, ruokaisia salaatteja niin kuin kesäsalaatti, jossa on kanaa, helmispelttiä ja runsaasti vesimelonia. Ja tonnikalasalaatti, muna, oliiveja ja kasviksia. Sekä salaatti, jossa on pieniä perunoita, vihreää parsaa, kevätsipulia ja ilmakuivattua kinkkua. Kesän makuja – sekä sinänsä että paistetun kalan, kanan tai punaisen lihan kanssa.
Kaikki eivät tykkää siitä, että kastike on salaatin joukossa. Tarjoile salaatti erikseen, niin jokainen saa laittaa kastiketta oman maun mukaan, ja ylijäänyt osa on helpompi käyttää. Kasvikset sälilyvät ryhdikkäämpinä ja rapsakampina, kun ne eivät makaa kastikkeessa.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.